Profielfoto van Welvaere
Welvaere
Amersfoortse 96, 3862 NE Nijkerk
maandag
Gesloten
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
13:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Hoe maak je van je tuin een ontspanningsplek?

Vijf elementen die van jouw tuin een ontspanningsplek maken waar je nooit meer weg wilt.

Stress, we kennen het allemaal. Neuro-wetenschapper Erno Hermans verzekert ons zelf dat stress heel gezond is. We moeten er alleen wel voor zorgen dat we bij stress tijdig weten te ontspannen en dat ook bewust doen. Uit een artikel van de NRC blijkt dat dansende boombladeren en bewegende grassprietjes ervoor zorgen dat ons brein aangaat om te denken en te ordenen. Mensen die slechts 40 seconden naar een tuin kijken maken al minder fouten.

Dus, wat ga jij doen als je hoofd vol loopt? Je het even niet meer ziet zitten? Juist, je loopt naar buiten, de tuin in en ademt wat frisse lucht in. In deze blog vertel ik je hoe van jouw tuin dan ook echt een ontspanningsplek maakt, in zomer en winter!

Vijf elementen die jouw tuin als ontspanningsplek nodig heeft

Wil je graag dat de beste plek om te ontspannen jouw tuin wordt? Wij hebben 5 dingen waaraan jouw tuin dan moet voldoen om het tot een echte ontspanningsplek te maken. Zo’n plek waar je de tijd even vergeet, je gewoon even stil bent en vooral geniet van het moment.

  • Genoeg groen en planten, minder grijs
  • Een fijne plek om te loungen en uit te rusten
  • Breng sfeer in de tuin door middel van verlichting of kaarsen
  • Zorg voor een goede eettafel of een plek waar je met meerdere mensen buiten kunt eten
  • Creëer een fijne plek voor jezelf maar ook voor vlinders, vogels en andere dieren

Extra ontspannen met een eigen hottub of sauna

Het ultieme ontspannen is toch wel op dat moment wanneer je van je tuin een echt wellnessparadijs maakt. Door een hottub of sauna aan de tuin toe te voegen als zesde element maak je dit echt tot een plek waar je nooit meer weg wilt. Met je slippers aan wandel je door je tuin naar een oase van rust. Stomende warmte, een knisperend vuurtje en een fantastisch plekje.

Ontspannen doe je in een groene omgeving

Een groene omgeving zorgt voor meer ontspanning. Op het moment dat mensen minder groen in hun directe omgeving hebben, herstellen ze minder snel van stress en mentale vermoeidheid. Mensen in een groene omgeving voelen zich vaak ook gelukkiger en gezonder dan mensen die in een grote stad wonen en echt op zoek moeten gaan naar groen zegt Anette Lavrijsen.

En precies zoiets is wat wij nog meer gaan zien in 2021. De groene tuin is namelijk echt terug van weggeweest en maakt een heuse comeback. Door COVID-19 zijn wij ons meer en meer gaan realiseren hoe fijn het is om buiten te zijn, we zijn de bossen gaan waarderen en onze tuin. Want, onze tuin is niet meer gewoon die tuin. Het is een ontspanningsplek, reisbestemming, werkplek, uitje, restaurant en speelparadijs voor kinderen geworden. In de blog tuintrends voor 2021 schreef ik al meer over de groene tuin.

 

Buiten zijn in de winter

Niet alleen op het moment dat een zonnetje schijnt kunnen we naar buiten. Het kan ook zeker in de winter. Juist op dat moment dat de tuin bedekt is met duizenden sneeuwvlokjes en je een sprookje binnenstapt, is er niets fijner dan de frisse lucht inademen en te genieten. Veeg de sneeuw van je favoriete loungeset, maak binnen warme chocomelk en verwonder je over je eigen tuin en hoe fijn deze plek is.

 

Buiten genieten als de zon schijnt

Echte buitenmensen worden we eigenlijk pas op het moment dat de zon om de hoek komt kijken. We onze ogen sluiten en de eerste zonnestralen op onze huid voelen prikken. De kinderen weer met plezier naar buiten rennen om te spelen, of in de hottub te springen voor een watergevecht en jij met een boekje in de zon wegzakt. Op deze momenten verlengen we onze woonkamer waar we anders onze rust en ontspanning vinden. Op die dagen is de tuin de plek waar we het meeste te vinden zijn, kijken we minder tv en genieten we echt in de buitenlucht.

 

De tuin, jouw ontspanningsplek

Op die momenten dat de tuin helemaal tot leven komt er plezier wordt gemaakt, gelachen en gedeeld wordt met dierbaren. Dat zijn die momenten dat jouw tuin echt een ontspanningsplek is of wordt.

Moeilijk is het dus niet om van jouw tuin een ontspanningsplek te maken. De vraag is op welke manier ga jij die ontspanning vinden? Ben je blij met een fijne plek om je terug te trekken of pak je het groots aan met een hottub of sauna? Kies je voor die laatste optie?

Dan helpen wij, mijn collega’s en ik, je graag verder in de zoektocht naar de ultieme ontspanning in de tuin! Zien we jou binnenkort in ons Experience center in Nijkerk?