string(1) "p"
Profielfoto van Welvaere
Welvaere
Amersfoortse 96, 3862 NE Nijkerk
maandag
Gesloten
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
13:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Met deze elementen creëer jij die fijne wellness tuin

Er zijn een aantal elementen die niet kunnen ontbreken in een echte wellnesstuin. De tuinarchitect van Temm&Tuin legt het ons uit.

Met een hottub of sauna creëer je natuurlijk een echte wellnesstuin. Daarnaast zijn er volgens tuindesigner Jan Temmermans van Temm & Tuin nog een aantal andere punten waar je rekening mee zou moeten houden om er de perfecte ontspanningsplek van te maken. Hij vertelt je alles over wellness toevoegen in je tuin.

Gezelligheid is erg belangrijk

Hoe je een tuin nou gezellig maakt is een vraag die vaak wordt gesteld bij Temm & Tuin. Daar heeft Jan een aantal handige tips voor. “Gebruik grote objecten in plaats van allemaal kleine. Bijvoorbeeld als het gaat om bomen, zet niet 5 kleine bomen in je tuin, maar kies voor 2 grote bomen. Daarnaast is sfeerverlichting belangrijk. Dat is in deze tijd echt niet meer weg te denken. Zo kun je bijvoorbeeld onder de bomen spotjes plaatsen die de bomen mooi uitlichten. Dat geeft een hele fijne sfeer.”Stadstuin met verlichting Temm en Tuin


Een plek om te eten en om te loungen

Eigenlijk moet iedere tuin een plek hebben om te ontspannen en te loungen. Het liefst moet dit een andere plek zijn dan de eetgelegenheid. Jan: “Ik raad altijd aan om de eetgelegenheid dicht bij de woning te plaatsen. ” Voor de loungeplek is het belangrijk om te kijken naar een plek in de tuin die jij het fijnste vindt. Daarbij is de stand van de zon ook altijd goed om mee te nemen. Dat geldt zeker ook voor de plek van de hottub en of sauna.

In alle rust en privacy ontspannen

Als je in de hottub of sauna zit is het natuurlijk fijn als je hier een beetje privacy bij hebt. Hier kun je op verschillende manieren voor zorgen: “Met beplanting kun je een beschut plekje creëren voor jouw ontspanningsmomenten. Het is daarbij goed om te kijken naar planten en bomen die in de winter ook groen blijven. Hierbij zijn bamboe en wintergroene leibomen een goede keuze.

De weg ernaar toe

Een ander punt om rekening mee te houden zijn de paden naar de wellness toe. “Het is niet zo lekker om een pad te maken van schelpjes als je er vaak op je blote voeten overheen loopt. Grind of schelpen kunnen wel, maar dan is het goed om er stapstroken in te maken."

Tijd om jouw tuindroom waar te maken

Wil jij ook een wellnesstuin? Dat snappen wij helemaal. Want hoe fijn is het om na een drukke (werk)dag even helemaal tot rust te komen in jouw eigen paradijs? Met een hottub en sauna of een van de twee is het echt ultiem ontspannen in je eigen achtertuin. De mogelijkheden kun je allemaal op onze website bekijken.