Stoken zonder zorgen

Een rookgasventilator wordt geplaatst op de schoorsteen en garandeert een optimale trek in het schoorsteenkanaal. Stoken zonder zorgen

Stoken zonder zorgen met een rookgasventilator

Rook in uw woonkamer, witte muren worden zwart, het vuur gaat steeds uit en overlast in uw woonwijk. Voor velen zijn dit herkenbare problemen die horen bij het gebruik van een open haard of kachel. Deze problemen hebben te maken met de aanwezige trek in het schoorsteenkanaal. Een exodraft rookgasventilator zorgt voor voldoende trek en garandeert daardoor een feilloze werking van de open haard of kachel onder alle omstandigheden. U wilt namelijk stoken zonder zorgen en genieten van uw haard.

Eenvoudig de haard aansteken

Veel mensen zijn in het bezit van een open haard of kachel die ze niet of nauwelijks gebruiken, omdat het niet kunnen aansteken van de haard een ergernis vormt. Met name bij het ontsteken van het vuur, wanneer de temperatuur in het schoorsteenkanaal nog laag is, treden de meeste problemen op. De aanwezige trek in het rookkanaal is hierbij een bepalende factor. Het aansteken van de haard is veel eenvoudiger door een geforceerde afvoer (en dus zuurstoftoevoer). Een rookgasventilator garandeert hiermee een feilloze werking van de open haard of kachel onder alle omstandigheden.

 

 

Juiste selectie

Meer informatie over stoken zonder zorgen vindt u hier.

Om tot een juiste keuze te komen wat betreft het type rookgasventilator is veel informatie nodig. De grootte van de open haard of kachel en de diameter van het rookgaskanaal zijn cruciaal voor de selectie van de geschikte rookgasventilator. Laat u adviseren door een dealer bij u in de buurt en bepaal welke uitvoering van de rookgasventilator het best bij uw persoonlijke situatie past. U vindt deze dealer op onze website, www.rookgasventilator.nl.

Voor onze plug-and-play rookgasventilatoren voor gesloten kachels: neem een kijkje op www.kacheltrekventilator.nl