Exodraft van Inatherm

Altijd de controle over de trek in de schoorsteen

Waarom een rookgasventilator?

Een open haard of kachel is een sieraad voor de woonkamer. Maar elke haard, of er nu gestookt wordt met vaste of gasvormige brandstoffen, heeft een goede rookgasafvoer nodig. De aanwezige trek in het schoorsteenkanaal is hierbij een bepalende factor. Een exodraft rookgasventilator zorgt onder alle omstandigheden voor voldoende schoorsteentrek. Deze rookgasventilatoren, of schoorsteenventilatoren, zijn van zeer hoge kwaliteit en geschikt voor zowel houtgestookte als gasgestookte haarden. Vraag een dealer in de buurt naar meer informatie, om zo tot de juiste keuze te komen wat betreft de selectie van de ventilator.

Gezonder klimaat

Het stoken van hout gaat vaak gepaard met het vrijkomen van grote hoeveelheden fijnstof en kankerverwekkende PAK's (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen). Een deel van deze stoffen ontsnapt binnenshuis; het overige verdwijnt via uw schoorsteen in de buitenlucht. Vanzelfsprekend is dit ontzettend slecht voor uw gezondheid en die van de directe omgeving. Een betere trek in het schoorsteen-kanaal zorgt voor een betere verbranding en een veel lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Uit testen van SGS te Arnhem is gebleken dat door toepassing van een exodraft rookgasventilator de uitstoot van fijnstof en PAK's met 30-50% afneemt!

Oplossing voor elke haard

Een rookgasventilator garandeert een optimale trek in de schoorsteen, ongeacht de plaats, afmeting of hoogte van het rookkanaal. Er kan worden gekozen voor een horizontaal of verticaal uitblazende ventilator. Hierdoor kunnen de rookgassen geforceerd een richting worden uitgeblazen en zijn er meer mogelijkheden wat betreft de plaats van uitmonding van het rookgaskanaal. Eventuele overlast van houtrook voor de omgeving wordt zo verkleind. Er hoeft geen lang rookkanaal of hoge schoorsteen te worden gebouwd. Voor elke haard is er dus een oplossing beschikbaar.

Juiste selectie

Om tot een juiste keuze te komen wat betreft het type rookgasventilator is veel informatie nodig. De grootte van de open haard of kachel en de diameter van het rookgaskanaal zijn cruciaal voor de selectie van de geschikte rookgasventilator. Laat u adviseren door een dealer bij u in de buurt en bepaal welke uitvoering van de rookgasventilator het best bij uw persoonlijke situatie past. U vindt deze dealer op onze website, www.rookgasventilator.nl.

Meer informatie over stoken zonder zorgen vindt u hier.