RSV rookgasventilator

De RSV rookgasventilator zorgt voor voldoende trek in het schoorsteenkanaal en de afvoer van rookgassen bij houtgestookte haarden.

Omschrijving

De rookgasventilator RSV wordt gebruikt in rookgasinstallaties en garandeert een regelbare negatieve druk in de totale lengte van de schoorsteen. De ventilator garandeert een optimale trek in de schoorsteen ongeacht de plaats, afmeting of hoogte van het rookkanaal. Dit kan een voordeel bieden in zowel nieuwe als bestaande installaties.

 

De rookgasventilator RSV wordt normaal gesproken boven op de schoorsteen geïnstalleerd en heeft een verticale uitblaas. De ventilator kan ook op de muur gemonteerd worden.

 

 

Voordelen van de RSV

Eenvoudig de haard aansteken

Eenvoudig de haard aansteken

Geen rook, roet en geuren in huis

Geen rook, roet en geuren in huis

Optimaal rendement van de kachel

Optimaal rendement van de kachel

Gezonder klimaat Gezonder klimaat
Oplossing voor elke haard Oplossing voor elke haard

Wat is een rookgasventilator?

Elke open haard of kachel heeft een goede rookgasafvoer nodig. De aanwezige trek in het schoorsteenkanaal is hierbij een bepalende factor. Een rookgasventilator zorgt voor voldoende trek en garandeert daardoor een feilloze werking van de open haard of kachel onder alle omstandigheden. De verbetering van de trek in de schoorsteen, zorgt bovendien voor een betere zuurstoftoevoer waardoor er een betere verbranding plaatsvindt wat minder uitstoot van schadelijke stoffen tot gevolg heeft. De rookgasventilator kan geplaatst worden in combinatie met elk rookkanaal.

 

Juiste selectie

Om tot een juiste keuze te komen wat betreft het type rookgasventilator is veel informatie nodig. De grootte van de open haard of kachel en de diameter van het rookgaskanaal zijn cruciaal voor de selectie van de geschikte rookgasventilator. Laat u adviseren door een dealer bij u in de buurt en bepaal welke uitvoering van de rookgasventilator het best bij uw persoonlijke situatie past. U vindt deze dealer op onze website, www.rookgasventilator.nl.

 

Meer informatie over stoken zonder zorgen vindt u hier