RSHT rookgasventilator

De RSHT hoge temperatuur rookgasventilator zorgt voor voldoende trek in het schoorsteenkanaal en de afvoer van rookgassen bij houtgestookte haarden.

Hoge temperatuur ventilator voor houtgestookte haarden

De rookgasventilator type RSHT wordt gebruikt in rookgasinstallaties en garandeert een regelbare negatieve druk in de totale lengte van de schoorsteen. De ventilator garandeert hierdoor een optimale trek in de schoorsteen ongeacht de plaats, afmeting of hoogte van het rookkanaal. De RSHT wordt normaal gesproken boven op de schoorsteen geïnstalleerd en heeft een horizontale uitblaas. De ventilator wordt gebruikt in installaties met verbranding van vaste brandstoffen (zoals hout) en kan worden gemonteerd op zowel ronde als rechthoekige schoorsteenkanalen. De RSHT is bijzonder geschikt voor rookgassen met zeer hoge temperaturen, continu 500°C en piektemperaturen van 700°C. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij gesloten toestellen. Daarnaast is de RSHT zeer geschikt voor pizzaovens (meer info hier). 

 

 

Voordelen van de RSHT rookgasventilator

Eenvoudig de haard aansteken

Eenvoudig de haard aansteken

Geen rook, roet en geuren in huis

Geen rook, roet en geuren in huis

Optimaal rendement van de kachel

Optimaal rendement van de kachel

Gezonder klimaat Gezonder klimaat
Oplossing voor elke haard Oplossing voor elke haard

Wat is een rookgasventilator?

Elke open haard of kachel heeft een goede rookgasafvoer nodig. De aanwezige trek in het schoorsteenkanaal is hierbij een bepalende factor. Een rookgasventilator zorgt voor voldoende trek en garandeert daardoor een feilloze werking van de open haard of kachel onder alle omstandigheden. De verbetering van de trek in de schoorsteen, zorgt bovendien voor een betere zuurstoftoevoer waardoor er een betere verbranding plaatsvindt wat minder uitstoot van schadelijke stoffen tot gevolg heeft. De rookgasventilator kan geplaatst worden in combinatie met elk rookkanaal.

 

Juiste selectie

Om tot een juiste keuze te komen wat betreft het type rookgasventilator is veel informatie nodig. De grootte van de open haard of kachel en de diameter van het rookgaskanaal zijn cruciaal voor de selectie van de geschikte rookgasventilator. Laat u adviseren door een dealer bij u in de buurt en bepaal welke uitvoering van de rookgasventilator het best bij uw persoonlijke situatie past. U vindt deze dealer op onze website, www.rookgasventilator.nl.

Heeft u interesse in een RSHT ventilator voor een pizzaoven? Lees hier meer over de pizzaoven ventilator!

www.pizzaovenventilator.nl  

Meer informatie over stoken zonder zorgen vindt u hier.