Fijnstoffilter voor houtkachels - De Houtstookfilter

De houtstookfilter is voorzien van een zeer efficiënte elektrostatische fijnstoffilter waardoor je kan genieten van jouw haard of kachel zonder klachten!

Met een fijnstoffilter kan je genieten van jouw haard of kachel zonder klachten! Niets is fijner dan de warmte en sfeer van een knisperend haardvuurtje, zeker wanneer je weet dat het stoken van de houtkachel niet voor overlast zorgt bij de buren. De Houtstookfilter van Rookgasventilatoren is voorzien van een zeer efficiënte elektrostatische fijnstoffilter.

Het fijnstoffilter vermindert het aantal fijnstof met 95% (fijne en ultrafijne fijnstof) en vermindert de totale fijnstof massa met 70-75%. De metingen werden uitgevoerd volgens de Noorse norm, NS3058, die overeenkomt met de condities van de buitenlucht.

De elektrostatische fijnstoffilter wordt bovenop de schoorsteen geïnstalleerd, waar het het koudste is en maakt gebruik van een hoogspanningselektrode om de deeltjes in het rookgas op te laden, waardoor ze zich in de filter verzamelen.

Het fijnstof wordt in het filter opgevangen door ze elektrostatisch op te laden en in het filter op te vangen, waarbij de zelfreinigende functie van het Houtstookfilter een deel van de fijnstof zal doen verbranden. De resterende deeltjes komen vrij in de schoorsteen om te worden verbrand, waardoor de filter niet meer met de hand hoeft gereinigd te worden. Een reinigingsluik kan worden meegeleverd voor installatie tussen de schoorsteen en de filter, als de nationale wetgeving voorschrijft dat de schoorsteen vanaf de bovenkant toegankelijk moet zijn om schoon te vegen.

Kijk op www.houtstookfilter.nl voor meer informatie over dit product.