Foto: Droomwoning-Noorse-sferen-Flieroord

Bouwen en renoveren: inspiratie en tips

Hier lees je de laatste ontwikkelingen op het gebied van bouw- en renovatiemogelijkheden voor je woning.

Guido van Loon

Droomwoning in Noorse sferen van Flieroord

De toegepaste donkerrode gevelsteen in samenspraak met de gepotdekselde gevelnok in donkerkleurige houten gevelelementen in contrast met de fraaie witte dakrandafwerking en de brede dakoverstekken, geeft het geheel toch een fraai authentiek beeld. Vooral ook omdat de donkere geglazuurde dakpannen en de detailleringen van de voordeur en twee garagedeuren volledig in dezelfde stijl en donkere kleur zijn gehouden. Flieroord bouwt inmiddels al meer dan 25 jaar luxe villa's. Zij nemen je alle zorg uit handen. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot aan de oplevering word je begeleid en geadviseerd door één van de specialisten. (foto boven)

Uitgaande van oude traditionele houtbouw methoden heeft Finnhouse recent het Paal & Balk Systeem geïntroduceerd.

Paal & Balk Systeem Finnhouse

Finnhouse ontwerpt, levert en bouwt woningen en gebouwen in hout. Al meer dan 40 jaar gebruikt Finnhouse daarbij Fins gelamineerd hout. Uitgaande van oude traditionele houtbouw methoden heeft Finnhouse recent het Paal & Balk Systeem geïntroduceerd. Het Paal & Balk Systeem maakt gebruik van zware houten kolommen en liggers om de constructie op te bouwen. De ruimten die ontstaan tussen de kolommen en liggers worden gevuld met glas of met isolatiewanden. Door de zichtbare houtconstructie ontstaat een opmerkelijke detaillering met een moderne uitstraling waarbij een open architectuur mogelijk is. Een ontwerp geheel naar jouw wensen, grote ramen, hout en steen combinaties en balken in het zicht zijn mogelijk. Het Finnhouse P&B systeem staat voor sfeervol, comfortabel en modern wonen... in hout. Puur en Betaalbaar. Meer informatie lees je op www.finnhouse.nl/houtbouw-systemen.

Belisol heeft dat goed begrepen en brengt daarom regelmatig innovaties om deuren en kozijnen tegen het onaangename bezoek van inbrekers te beveiligen. De meest recente ontwikkeling is een deurslot met vingerafdrukherkenning.

Deurslot met vingerafdrukherkenning van Belisol

Wie wooncomfort zegt, kan simpelweg niet om veiligheid heen. Want écht plezierig wonen doe je pas in een huis waar je je ook veilig voelt. Belisol heeft dat goed begrepen en brengt daarom regelmatig innovaties om deuren en kozijnen tegen het onaangename bezoek van inbrekers te beveiligen. De meest recente ontwikkeling is een deurslot met vingerafdrukherkenning. Het deurslot met vingerafdrukherkenning is niet meer dan een klein plaatje dat naast de deur wordt gemonteerd. Met het plaatje kan de vingerafdruk worden gescand. En alleen bezoekers waarvan de vingerafdruk is geregistreerd, krijgen toegang tot de woning.

Ruimte voor Ruimte biedt je het meest uitgebreide aanbod bouwkavels in Brabant tegen de laagste prijs.

Ruimte voor Ruimte: bouwkavels in Noord-Brabant

Ruimte voor Ruimte biedt je het meest uitgebreide aanbod bouwkavels in Brabant tegen de laagste prijs. Sinds 2003 zijn er ruim 1.200 bouwkavels verkocht. Er zijn op tal van plaatsen kavels beschikbaar of in ontwikkeling. Maar Ruimte voor Ruimte biedt meer. Ook als het gaat om de keuze van een kavel, de financiering, het bouwproces en de verkoop van je huidige woning kun je gebruikmaken van hun jarenlange kennis en ervaring en professionele netwerk. Regelmatig organiseert Ruimte voor Ruimte een inspiratieavond in Kasteel Maurick te Vught.

Skantrae heeft een nieuwe serie afgelakte deuren aan het programma toegevoegd: Nano TopCoat®.

Designdeur Skantrae

Skantrae heeft een nieuwe serie afgelakte deuren aan het programma toegevoegd: Nano TopCoat®. Deze strakke, gladde opdekdeuren zijn standaard afgelakt in de kleur RAL 9010 (zuiver wit) en zijn voorzien van voorgemonteerd blank of nevel glas. Hierdoor is het afhangen van deze deuren erg eenvoudig. Binnen 15 minuten een nieuwe deur in je interieur. Ook op alle aspecten van kwaliteit en duurzaamheid scoren de Nano TopCoat® deuren zeer goed. De deuren zijn voorzien van een massieve kern en afgewerkt met de speciale TopCoat®-finish; een extreem krasvaste UV-laklaag.

De glazen vouwwanden en serres van Solarlux scoren niet alleen hoog op het gebied van energie-efficiëntie, maar ook van woongenot en -comfort.

Glazen vouwwand Solarlux

Als de afrekening van het energiebedrijf aan het begin van het jaar weer in de bus valt, wordt iedere consument weer herinnerd aan de hoge kosten voor energie. Reden genoeg om zuinig te zijn met energie. Dat kan uitstekend door materialen te gebruiken die het energieverbruik verlagen. Bijvoorbeeld wanneer een renovatie staat gepland. Een waardevermeerdering van de woning kan zo worden gecombineerd met energiebesparingen. De glazen vouwwanden en serres van Solarlux scoren daarbij niet alleen hoog op het gebied van energie-efficiëntie, maar ook van woongenot en -comfort. Zo leidt slim en fraai renoveren tot energiebesparing én waardevermeerdering.

LOFTHOME is een lage-energiewoning met industriële uitstraling en veel (woon)vrijheid in keuzes.

Lage-energiewoning LOFTHOME

LOFTHOME is een lage-energiewoning met industriële uitstraling en veel (woon)vrijheid in keuzes. Het innovatieve woonconcept gaat uit van staalskeletbouw en werd in 2010 gelanceerd. Intussen zijn al bijna twintig LOFTHOMES in Nederland en België gebouwd, met zadeldak, platdak, als kubus of bungalow. De maatvoering is geheel vrij, elk LOFTHOME is uniek. De woning is voor 100% flexibel indeelbaar en veranderbaar. Je kunt simpel de kosten van de gewenste woning berekenen, door middel van een rekenmodule op de website van LOFTHOME.

 De mogelijkheden met de ruimtebesparende SlideRoof schuiframen zijn even talrijk als vernieuwend. Ze openen letterlijk je woning voor licht, ruimte en frisse buitenlucht.

Ruimtebesparende SlideRoof schuiframen

Schuiframen die open en dicht kunnen zoals jij dat wenst: van links naar rechts, onder naar boven, rechts naar links of van boven naar beneden. De mogelijkheden met de ruimtebesparende SlideRoof schuiframen zijn even talrijk als vernieuwend. Ze openen letterlijk je woning voor licht, ruimte en frisse buitenlucht. Van maatwerk dakramen (zonder het ruimteverlies van een kantelraam) tot aan een dakuitloop op plaatsen die je tot voor kort niet voor mogelijk hield. De SlideRoof schuiframen zijn bovendien een goed alternatief voor een dakkapel.

Bouwen is een mooie ervaring. Zeker als je het familiebedrijf Danilith Delmulle in de arm neemt. Hun bouwmethode is uniek: traditioneel geautomatiseerd bouwen.

Danilith: traditioneel geautomatiseerd bouwen

Bouwen is een mooie ervaring. Zeker als je het familiebedrijf Danilith Delmulle in de arm neemt. Hun bouwmethode is uniek: traditioneel geautomatiseerd bouwen. Danilith heeft ruim 90 jaar ervaring en bouwt gemiddeld 1 woning per dag. Je mag gerust zijn, de 250 werknemers zorgen dat je droomwoning snel en vakkundig gerealiseerd wordt. Vrije architecteur of Je kunt kiezen uit onze ruime Danilith collectie of je gaat voor Vrije Architectuur. Alles kan! Een goed voorbeeld is deze royale T-kapper van Danilith Delmulle Bouw. Uitstraling, luxe, energiezuinig en een zee van ruimte.

MM The Woodstore bekleedt je trap met traditioneel tapis (massief 6 of 8 mm), eiken overzettreden of met laminaat overzettreden.

Traprenovatie van MM The Woodstore

Je hebt een schitterende houten vloer in je woning, of je gaat de keuze maken voor een nieuwe vloer. Waarom dan niet dezelfde afwerking voor op je trap? Het bekleden van je trap met hout kan van je woning echt een sfeervolle woonruimte maken. MM The Woodstore bekleedt je trap met traditioneel tapis (massief 6 of 8 mm), eiken overzettreden of met laminaat overzettreden. Iedere kleur afwerking is mogelijk, dus ook bijpassend bij je bestaande of nieuwe vloer!

Chique hanenkammen, hardstenen dorpels en een prominente entreepartij geven deze villa van Livingstone, Dijkstra, een grootse uitstraling.

Villa Dijkstra Livingstone

Deze authentieke notariswoning kent vele variaties. Ondanks zijn speelse 'karakter' blijft het een heerlijk intieme woning, met veel ambiance en gezelligheid. Het interieur heeft mooie, grote vertrekken met open verbindingen. Chique hanenkammen, hardstenen dorpels en een prominente entreepartij geven deze villa van Livingstone, Dijkstra, een grootse uitstraling. In de showroom in Breda verwelkomt Livingstone je graag: ruim 1.200 m2 aan inspiratie, ideeën en mogelijkheden.

Geef de ruimte rondom je huis dit voorjaar een fris tintje met de vele kleuren Farrow & Ball verf.

Vele kleuren Farrow & Ball verf

Geef de ruimte rondom je huis dit voorjaar een fris tintje met de vele kleuren Farrow & Ball verf. Er zijn 132 inspirerende kleuren verkrijgbaar in drie exterieur verven die perfect geschikt zijn voor het verfraaien van je woning en tuin. De lente, met haar eerste zonnestralen, frisgroene blaadjes en bloemen die uitkomen, is de tijd bij uitstek om de ruimte rondom je huis nieuw leven in te blazen. Farrow & Ball verven voor buitengebruik lenen zich uitstekend voor het opfrissen van oud metselwerk of het aanbrengen van kleurrijke accenten op houtwerk en metaal buiten het huis.

De architecten van Brummelhuis inventariseren samen met jou je programma van eisen, de door jou gewenste bouwstijl en het bijbehorende budget.

Woning op maat van Brummelhuis

Een woning op maat laten bouwen, is een droom van velen. Ben je op zoek naar een uniek en persoonlijk ontwerp, geheel afgestemd op jouw situatie? Brummelhuis biedt je de mogelijkheid om je woonwensen om te zetten in een concreet ontwerp, duurzaam gerealiseerd en passend binnen je budget. De architecten van Brummelhuis inventariseren samen met jou je programma van eisen, de door jou gewenste bouwstijl en het bijbehorende budget. Jouw wensen en ideeën worden vertaald in een exclusief bouwplan, speciaal voor jou ontworpen.

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels.  Met de introductie van de Kombi Kompakt HRE 36/48 is er nu een HRE-toestel met een CV-vermogen van ruim 40kW beschikbaar.

Kombi Kompakt HRE ketel Intergas

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels. Met de introductie van de Kombi Kompakt HRE 36/48 is er nu een HRE-toestel met een CV-vermogen van ruim 40kW beschikbaar. Ideaal voor die situaties waarin net iets meer verwarmingscapaciteit nodig is. De Kombi Kompakt HRE van Intergas heeft namelijk nu nog meer vermogen. Het toestel is zowel verkrijgbaar in combi als in solo uitvoering en biedt de uitzonderlijke efficiency en betrouwbaarheid die je mag verwachten van een Intergas HRE-ketel.Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties