Foto: 2014/belisol-deurslot-vingerafdrukherkenning.jpg

Deurslot Belisol met vingerafdrukherkenning

Herkenning vingerafdruk voor beveiliging van Belisol deuren.

Wie wooncomfort zegt, kan simpelweg niet om veiligheid heen. Want écht plezierig wonen, doe je pas in een huis waar je je ook veilig voelt. Belisol heeft dat goed begrepen en brengt daarom regelmatig innovaties om deuren en kozijnen tegen het onaangename bezoek van inbrekers te beveiligen. De meest recente ontwikkeling is een deurslot met vingerafdrukherkenning. Een logische stap in het veiligheidsprogramma van Belisol.

Het deurslot met vingerafdrukherkenning is niet meer dan een klein plaatje dat naast de deur of op de deurstijl wordt gemonteerd. Met het plaatje kan de vingerafdruk worden gescand. En alleen bezoekers waarvan de vingerafdruk is geregistreerd, krijgen toegang tot de woning.

Vingerafdrukherkenning is overigens maar één van de vele mogelijkheden die Belisol biedt om woningen optimaal te beveiligen. Een goed voorbeeld van een maatregel die standaard op Belisol-deuren aanwezig is, is het driepuntslot. Deze sluit op drie verschillende punten van de deur waardoor het voor inbrekers veel te lang duurt om de deur open te breken.

Andere opties die Belisol biedt, zijn een tegen doorboren beveiligd veiligheidscilinder met certificaat en de levering van kunststof deuren met aluminium afwerkingslat. Deze laatste garandeert de stevigheid van de deur en het slot. Alle kunststof, houten en aluminium Belisol deuren tellen bovendien minstens drie scharnieren.

Ook ramen goed beveiligd

Omdat een inbreker nou eenmaal niet altijd de voordeur neemt, is het ook zaak om ramen goed te beveiligen. Belisol biedt hiervoor een gevarieerd pakket aan mogelijkheden. Een voor de hand liggende oplossing is een onzichtbaar magneetcontact. Wordt een raam ongewenst geopend, dan zorgt dit contact voor een alarmsignaal naar de centrale die een melding doorgeeft aan de mobiele telefoon van de bewoner of de meldcentrale.

Verder is er naast de meerpuntsluiting voor deuren ook een vergelijkbare oplossing voor kozijnen leverbaar. De vleugel van het kozijn haakt daarbij met minstens één nok per zijde vast in het profiel. De nokken die Belisol gebruikt om de kozijnvleugel vast te zetten, hebben de vorm van een paddenstoel. Deze haakt beter vast dan conventionele nokken doordat meer grip en wrijving wordt geboden. Het resultaat: een kozijn dat moeilijker is los te wrikken.

Andere mogelijkheden om de woning te beveiligen zijn de afsluitbare kozijnkrukken, veiligheidsbeglazing die het inbreken tijdrovend en daarmee onaantrekkelijk maakt en de uittilbeveiliging voor schuifpuien.

Meer informatie: www.belisol.nl

Publicatiedatum: 2 juni 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties