Profielfoto van Stichting NHK

Stichting NHK

Postbus 404, 6710 BK EDE

Over ons

De Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) is een organisatie waar voortdurend de kwaliteit en de installatie van hout, pellets en gasgestookte haarden en kachels wordt bevorderd.

De Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) is een organisatie waar voortdurend de kwaliteit en de installatie van hout, pellets en gasgestookte haarden en kachels wordt bevorderd. Ook worden op innovaties en kwaliteit gerichte samenwerkings- en overlegvormen bevorderd. De activiteiten van de Stichting NHK worden door zowel fabrikanten (NHK fabrikanten-importeurs) als detaillisten (NHK verkoop-installatie) ondersteund.

Gespreks- en kennispartner
De NHK is in haar rol onder anderen gespreks- en kennispartner voor diverse stakeholders, waaronder de overheid, Brandweer NL en verzekeraars. Ook is de NHK een actieve deelnemer in het Platform Houtrook en Gezondheid. Binnen het Platform wordt actief meegedacht in praktische en haalbare oplossingsrichtingen om overlast en klachten te voorkomen of te verminderen.

Vakopleiding
Voor dit alles vormt de geaccrediteerde Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen een belangrijke basis, gekoppeld aan de Duurzame Energie erkenning en certificering. Deze vakopleiding is door de NHK ontwikkeld en wordt in een e-learning (online) vorm actueel gehouden. Deze vakopleiding kent naast een module gas (gericht op installaties met aardgas en (bio)propaan), ook een uitgebreide module biomassa (hout en pellets). In deze module biomassa is naast praktijkkennis ook de actuele wet- en regelgeving rond vaste biobrandstoffen en de bijbehorende installatie opgenomen.

Activiteiten
- Vakopleiding
- Kennisdeling
- Onderzoeken
- Bevorderen innovatiesMeer informatie
Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: https://stichting-nhk.nl/