string(1) "p"

Besparen op de inrichting van je huis, 5 tips

Ben je op zoek naar een geheel nieuwe of opgefriste inrichting voor je huis?

Een nieuwe inrichting hoeft niet duur te zijn!

In dit artikel geven we 5 tips waarmee je ook met een beperkt budget een geweldig interieur samen kunt stellen.

Tip 1: Kies voor tweedehands

Nog nooit was het zo hip en trendy om tweedehands spulletjes te kopen om je huis mee in te richten. Het is niet alleen heel voordelig om meubels en tierelantijntjes bij de plaatselijke kringloopwinkel of via Marktplaats goedkoop op de kop te tikken, je krijgt ook zonder twijfel een heel gevarieerde en interessante inrichting. Bovendien geef je meubels een tweede leven terwijl ze anders waarschijnlijk bij het grofvuil waren beland. Je bent dus ook nog eens heel duurzaam bezig!

Tip 2: Knap op wat je al hebt

Een oud tafeltje kan er met een likje verf al gauw weer jaren tegen en een stoel of bank lijkt al snel weer helemaal nieuw met een nieuwe bekleding erop. Haal dus schuurpapier en een mooie lak of beits (vergeet de grondverf niet) bij de kluswinkel om de hoek en knap je oudere meubeltjes op. Dat is een voordelige manier om je inrichting weer een frisse en nieuwe uitstraling te geven. En het is ook nog eens heel leuk om te doen! Bekijk bijvoorbeeld eens deze cursussen meubel maken. Zo kan je met eigen materialen al snel wat leuks maken.

Tip 3: Vraag eens rond in je omgeving

Er is altijd wel iemand in je omgeving die een goed excuus zoekt om (een deel van) de inboedel te vernieuwen, dus wanneer je laat vallen dat je op zoek bent naar leuke prullaria of nieuwe meubels is er altijd een kans dat je via familie of vrienden op een voordelige manier aan leuke nieuwe spullen voor in huis kunt komen.

Tip 4: Koop accessoires bij budgetwinkels

Voordelige woonaccessoires zijn een goedkope en makkelijke manier om de inrichting helemaal compleet te maken. Gelukkig kent ons land tegenwoordig een grote hoeveelheid budgetwinkels zoals de Action en Big Bazar waar je naast heel veel producten om te besparen in het huishouden ook altijd voordelig geprijsde woonartikelen vindt. Leef je uit met kussentjes, kleedjes en allerlei andere decoratie in eenzelfde stijl zodat het net lijkt alsof een binnenhuisarchitect zich over je inrichting heeft ontfermd. Zo kun je zelfs het grootste allegaartje meubels op een relatief makkelijke en goedkope manier helemaal naar elkaar toe trekken.

Tip 5: Heb geduld om op de beste deals te wachten

Wanneer je van de ene op de andere dag je gehele uitzet wilt vervangen ontkom je er niet aan die spullen duurder te kopen dan strikt noodzakelijk. Beter spreid je het dus uit over een langere periode zodat je de meubels en andere woonartikelen waar je jouw oog op hebt laten vallen zo voordelig mogelijk aan kunt schaffen.

Profielfoto van Dik B.V.
Dik B.V.
Website
Hanzeplein 11-27, 8017 JD Zwolle