Profielfoto van Dik B.V.
Dik B.V.
Website
Hanzeplein 11-27, 8017 JD Zwolle
maandag
Gesloten
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Hoe kun je bijverdienen vanuit huis?

Thuiswerken staat momenteel meer in de belangstelling dan ooit tevoren.

Werken vanuit huis

Van het ene op het andere moment leek het bij veel bedrijven volkomen normaal om alle medewerkers vanuit huis hun werkzaamheden te laten invullen. Maar hoe zit dat als thuisverdiener, oftewel wanneer je geen vaste baan hebt of om een andere reden vanuit huis geld bij wilt verdienen? Ook dan kun je momenteel makkelijker dan ooit werkzaamheden vinden om thuis te doen. In dit artikel laten we je de klusjes zien waarmee ook jij eenvoudig thuis bij kunt verdienen.

1. Eenvoudig computerwerk vanuit huis

Regelmatig zijn bedrijven op zoek naar mensen die eenvoudige werkzaamheden op de computer uit kunnen voeren vanuit huis. Het gaat meestal om simpele online klusjes zoals data-entry, waarbij je handmatig gegevens invoert of controleert in een online omgeving (of een programma dat je hebt gedownload). De enige vereisten zijn vaak dat je een computer en een internetaansluiting hebt. Natuurlijk is het voor je verdiensten ook fijn als je handig en snel bent met de computer omdat je vaak per stuk wordt betaald en niet per uur.

2. Telefonische gesprekken met particulieren of bedrijven

In deze tijd dat bedrijven minder directe klantcontacten hebben vanwege corona zijn ze op zoek naar andere manieren om mensen te bereiken, zoals bijvoorbeeld via telefonische gesprekken. Dat betekent dat je op dit moment ook relatief eenvoudig dit werk kunt vinden. Het gaat hierbij om het telefonisch benaderen van consumenten of bedrijven om een bepaald product, een dienst of een goed doel onder hun aandacht te brengen. Je belt vanuit huis wanneer jou dat het beste uitkomt (maar natuurlijk wel tussen bepaalde tijdstippen). Het telefoneren zelf gaat via VOIP dus daar heb je geen koste aan. Wederom heb je een computer en een (goede) internetverbinding nodig.

3. Enquêtes invullen en aan onderzoekpanels deelnemen

Het invullen van enquêtes via internet of deelnemen aan een online onderzoekpanel is niet de perfecte methode om slapend rijk te worden, maar wel gewoon een leuke en heel makkelijke manier om wat bij te verdienen. Zie dit vooral als een leuk extraatje naast andere werkzaamheden dat vaak in de vorm van kortingsbonnen of tegoedbonnen bij grote webshops (zoals Bol.com) worden uitgekeerd. De enquêtes zijn afkomstig van bedrijven die de mening van consumenten willen weten en daar per keer een kleinigheidje voor over hebben. Vul daarom echt alle enquêtes in die je kunt vinden, want al die kleine beetjes bij elkaar kunnen op termijn toch een leuk extraatje opleveren.

4. Inpakwerk als thuiswerk

Houd ook altijd je ogen open voor inpakwerk als dat het type thuiswerk is waar je interesse in hebt. Mede dankzij de recente ontwikkelingen staan namelijk steeds meer bedrijven er weer voor open om hun producten thuis door freelancers in te laten pakken om zo min mogelijk personeel op enig moment in hun bedrijfspand te hebben. Kijk wel altijd kritisch naar de thuiswerkcentrales op internet, want die spelen niet altijd een zuiver spel. Moet je betalen om lid te worden bij zo'n centrale en maak je pas daarna kans op werk? Kies dan liever een andere organisatie of zoek hier een andere manier om eenvoudig vanuit huis extra geld te verdienen.