Profielfoto van Dik B.V.
Dik B.V.
Website
Hanzeplein 11-27, 8017 JD Zwolle

Spirituele aankleding voor je huis, 5 tips

Wanneer je een spiritueel persoon bent is er een grote kans dat je dat ook graag in de aankleding van je huis tot uiting wilt laten komen.

5 spirituele tips

Ook al komt je spiritualiteit van binnen, de juiste sfeer in huis helpt wel enorm bij het mediteren of gewoon in de juiste gemoedstoestand te blijven.

Tip 1. Sfeervolle spirituele beeldjes

Wanneer je interesse hebt in oosterse spirituele stromingen dan ligt het vaak voor de hand om dat tot uiting te laten komen in je inrichting door kleine replica's van bekende goden of spirituele figuren te plaatsnemen. De bekendste daarvan is Boeddha, die in ons land ook bij veel mensen thuis een plekje heeft gekregen zonder dat die zichzelf als bijzonder spiritueel zouden betitelen. Als je graag een Boeddha-beeldje wilt hebben laat dan vooral veel hints vallen in je omgeving, want je hoort zo'n beeldje niet zelf te kopen maar het van iemand anders te krijgen. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een beeldje van een zittende of dansende Shiva.

Tip 2. Een fraaie wierookbrander

Wierook kan heel rustgevend en inspirerend zijn, des te meer wanneer je het een speciaal plekje in huis geeft. Er zijn allerlei hele fraaie en kunstzinnige wierookbranders te krijgen die altijd heel rustiek en sfeervolle uitstraling hebben. Er zijn wierookplankjes van hout maar ook stenen schaaltjes waar je de wierook op kunt plaatsen. Dat kan gewoon op tafel, maar uiteraard ook op een plekje dat je daar speciaal voor hebt ingericht.

Tip 3. Chakra kaarsen in een houder

Chakra kaarsen zijn een geweldige ondersteuning tijdens het mediteren. Kaarslicht is daar sowieso natuurlijk perfect voor, maar Chakra kaarsen verspreiden ook nog eens een helende en beschermende geur en warmte. Met een mooie bijbehorende kaarsenhouder zorg je dat de kaarsen hun eigen plekje in huis hebben, waardoor je ze nog sneller even aansteekt en er dus ook vaker van geniet.

Tip 4. Windgong voor op het terras of in de tuin

De windgong is niet heel geschikt voor in huis, maar des te leuker op het terras, balkon of in de tuin. De windgong maakt prachtige rustgevende geluiden wanneer de wind erlangs strijkt (en wanneer je hem op een windstille dag een handje helpt). Let er alleen wel op dat je buren niet altijd even gecharmeerd van het geluid zijn als jijzelf, dus woon je in een flat dan kun je beter een andere manier vinden om je balkon een meer spirituele uitstraling te geven.

Tip 5. Prachtige klankschalen

Er zijn klankschalen in allerlei verschillende formaten met elk weer een andere samenstelling van metalen, waardoor ze ook allemaal hun eigen unieke geluid voortbrengen. Zo'n klankschaal is niet alleen prachtige aanvulling voor je inrichting, het kan ook echt een baken van rust worden tijdens meditatie en yoga. Let wel op: vanwege het unieke geluid dat elke klankschaal heeft is het slim niet van internet te kopen maar in het echt te gaan beluisteren hoe die klinkt en eruit ziet.