Profielfoto van Dik B.V.
Dik B.V.
Website
Hanzeplein 11-27, 8017 JD Zwolle

Inspiratie voor een inloopkast

Overzichtelijk je kleding uitstallen in een walk in closet. Het is de droom van velen, maar hoe kun je dit realiseren?

Zorg voor een efficiënte inrichting

Veel mensen dromen van een inloopkast. Want hoe fijn is het om al jouw schoenen, hoeden en kleding te organiseren? Vrouwen zwijmelen al helemaal weg bij het idee van een schoenenrek, maar mannen vinden het stiekem ook heel fijn om hun stropdassen en pakken netjes op te bergen. Gelukkig kan de handige do-it-zelver gemakkelijk een walkin-closet bouwen. We geven je alvast wat inspiratie. 

Elke kamer is in principe geschikt om een inloopkast in te bouwen. Hoe klein jouw ruimte ook is: met een efficiënte indeling kun je er toch een hoop in kwijt. Hierin speelt jouw garderobe een hele grote rol. Want hoedenplanken zien er fancy uit, maar je hebt er weinig aan als je vooral veel jurken en schoenen hebt. Denk daarom van tevoren goed na over het soort kasten en opbergsystemen voor jouw walk-in closet.

De juiste verlichting: heel belangrijk

Verlichting is ten eerste echt een sfeermaker. Met mooie verlichting ziet jouw inloopkast er nog stijlvoller uit. Denk hierbij aan een lichtrand boven de kasten of rondom je spiegel. Daarnaast zijn lampen erg belangrijk om goed te kunnen zien welke kleur kleding je pakt. Bij slecht licht is het verschil tussen donkerblauw en zwart bijvoorbeeld nauwelijks te zien.

Ruimte voor schoenen en accessoires
In jouw ideale walk-in closet heb je alles op één plek staan. Dus niet alleen kleding, maar ook schoenen, hoeden, shawls en accessoires. Heb je genoeg ruimte om alle spullen bij elkaar te zetten? Investeer dan ook in een mooi plekje voor de kleinere spulletjes. Een schoenenrek hoeft helemaal niet duur te zijn en ook een accessoireboom heb je voor een paar tientjes.

Als je ruimte over hebt… De stoel
Bij paskamers staat altijd een stoel. Als je genoeg ruimte hebt moet je echt investeren in een stoel. Het liefst een fauteuil, maar een klapstoel is natuurlijk ook prima. Handig om kleding overheen te hangen of om schoenen op te passen. En ook comfortabel voor jouw partner of huisgenoot, als ze jouw zoveelste outfit moeten keuren.

Vergeet de spiegel niet
Een inloopkast is juist zo handig omdat je in een oogopslag al je kleding ziet. Binnen mum van tijd heb je al drie setjes geprobeerd en weet je wat je aan wil doen. Wel zo handig als je dan een spiegel hebt! In films zoals Sex and the City staan de meest dramatische, schermvullende spiegels (Biano) maar in jouw inloopkast voldoet een simpele, langwerpige spiegel ook. Zolang je het grootste gedeelte van je outfit maar kunt zien.