Profielfoto van Dik B.V.
Dik B.V.
Website
Hanzeplein 11-27, 8017 JD Zwolle

Hoe maak jij jouw huis klaar voor de eerste date?

Wanneer je met iemand aan het daten bent en het daarbij heel goed klikt dan is er ook altijd een eerste keer dat die persoon bij je thuis op bezoek komt.

Spannend moment

Een date kan best wel weer eens spannend moment zijn, want aan hoe iemand woont en zijn of haar huis hebt ingericht kun je vaak al veel aflezen. In dit artikel lees je onze tips over hoe jij je huis het beste klaarmaakt voor zo'n eerste afspraakje thuis.

Tip 1. Spreek niet zomaar met iedereen bij je thuis af

De eerste tip is om vooral ook om je eigen veiligheid te denken en niet zomaar met iemand die je alleen nog maar op een datingsite of dating app hebt ontmoet bij je thuis af te spreken. Het is nu eenmaal zo dat iemand zich online makkelijk heel anders voor kan doen dan hij of zij is. Thuis een eerste afspraakje kan wel gewoon prima als je iemand al veel langer kent, bijvoorbeeld omdat je een afspraakje hebt gemaakt met een collega waar je al een tijdje een oogje op hebt. Al moet je je natuurlijk wel afvragen of de plannen voor de date inderdaad leuk genoeg zijn om een date buiten de deur te compenseren.

Tip 2. Ruim op en maak schoon

Een eerste indruk is heel moeilijk weer uit te poetsen. Als je het dus belangrijk vindt om netjes en schoon over te komen doe je er goed aan je huis voor de date vakkundig op te ruimen en uit te soppen. Nog snel wat wasgoed van de bank moeten halen zodat je date kan gaan zitten wekt nu eenmaal niet de indruk alsof je erg hebt uitgekeken naar het afspraakje. En ook niet onbelangrijk: als iemand je vanaf het begin als een sloddervos ziet kan dat nog heel lang nawerken, ook als je inmiddels allang een echte relatie met elkaar hebt.

Tip 3. Maak een duidelijk plan voor de date

Het is altijd goed om van tevoren al wat leuks af te spreken om met elkaar te doen. Samen een film kijken is natuurlijk altijd goed, maar het biedt niet echt de mogelijkheid voor veel interactie. Als jullie beiden van gamen houden is dat een veel leukere manier om de avond samen door te brengen. Eerst romantisch dineren voor je samen op de bank ploft om een film te gaan kijken is ook alweer een heel ander soort date. Maar kies natuurlijk vooral iets waar jij en je date zin in hebben! Even geen inspiratie? Bekijk dan eerst dit artikel met leuke en handige tips tijdens een eerste date.

Tip 4. Breng je huis in de juiste sfeer

Nu je weet wat je wilt gaan doen tijdens de date is het natuurlijk heel leuk om je huis daar zo goed mogelijk op in te richten. Gaat het om een filmavond? Richt je woonkamer dan zo goed mogelijk in als een thuisbioscoop. Wanneer je van plan bent een luxe diner te bereiden dan zorg je natuurlijk voor een romantische setting aan tafel.

Tip 5. Let op de verlichting

Ook de juiste verlichting speelt een grote rol bij het creëren van een romantische sfeer. Check dus van tevoren of alle lampen die je aan zou willen doen in de loop van de date goed werken en stel eventuele dimmers ook alvast goed in. Dat doe je dan het beste al de avond ervoor, want dan weet je precies wat de beste instelling is en hoef je tijdens de date zelf niet eindeloos aan alle dimmers te lopen draaien.