string(1) "p"
Profielfoto van Dik B.V.
Dik B.V.
Website
Hanzeplein 11-27, 8017 JD Zwolle

Wat is het belang van een goed matras?

Een goed matras kan je slaapcomfort behoorlijk verbeteren. In dit artikel lees je wat een goed matras voor jou kan betekenen.

Waarom kiezen voor een goed matras?

Eigenlijk is het gek dat we zoveel geld uitgeven in ons alledaagse leven en huiverig worden als het gaat om de aanschaf van een nieuw matras. Inderdaad, ze zijn lastig te vervoeren en behoorlijk aan de prijs. Maar dat is het echt wel waard als je bedenkt dat je jaarlijks zo’n 3000 uur in je bed doorbrengt. Oftewel, hoog tijd om te investeren in een goed matras!

Matrassen lijken in eerste instantie behoorlijk op elkaar. Ze zijn allemaal groot, wit, zacht en uitnodigend. Toch zijn er best wel veel factoren die goede matrassen van minder goede matrassen onderscheiden. En dat heeft meer consequenties dan je denkt! Een goed matras is dus van groot belang. Matrassen lijken in eerste instantie behoorlijk op elkaar. Ze zijn allemaal groot, wit, zacht en uitnodigend. Toch zijn er best wel veel factoren die goede matrassen van minder goede matrassen onderscheiden. En dat heeft meer consequenties dan je denkt! Een goed matras is dus van groot belang.

De kenmerken van een goed matras

Als je slaapt op het verkeerde matras, kan dat vervelende consequenties hebben. Zo kun je rugklachten krijgen, eerder last krijgen van huisstofmijtallergie en meer transpireren. Ook kun je meer gaan woelen om de juiste houding te vinden. Allemaal factoren waardoor je minder goed slaapt. Wanneer is iets ‘een verkeerd matras’? Dat is heel persoonlijk. Er zijn een paar factoren waarmee je kunt beoordelen of je huidige matras goed is.

De kenmerken van een goed matras

Een goed matras past bij jouw lichaam. Het is belangrijk dat je lichaam op de juiste punten ondersteund wordt zodat je comfortabel ligt. Je slaaphouding heeft hier ook mee te maken. Als je op je zij ligt, heb je namelijk meer ondersteuning nodig. Uiteindelijk gaat het erom dat jij comfortabel ligt.

Ten tweede moet je goed letten op het isolatievermogen van het matras. Mensen die het snel koud hebben kiezen vaak voor een matras dat goed ventileert. Dit houdt warmte vast. Mocht je daarentegen veel zweten, dan kun je het beste kiezen voor een verkoelend en vochtdoorlatend matras.

Tot slot is een goed matras minimaal 12 centimeter dik. Mensen met allergie slapen het best op een anti-allergeen matras, mensen die snel in een kuil liggen kunnen het beste een pocketveringmatras kopen. Verder is het echt een persoonlijke voorkeur. Hou je juist van stevige of zachte matrassen? Wil je per se een matras van natuurlijke materialen of maakt het je niet uit? Extra advies win je in een beddenwinkel in. Daar heb je direct de kans om de lekkerste bedden eens uitgebreid te testen…

Test zelf wat een goed matras met je doet
Gelukkig begrijpen veel beddenwinkels heel goed dat je niet 1,2,3 weet of een matras bij je past. Daarom krijg je vaak de mogelijkheid om het matras enkele weken of maanden te testen. Door dit te doen ervaar je zelf wat de voordelen van een goed matras zijn. Lig je toch niet lekker? Schroom niet om het matras te ruilen tegen een andere variant!