Ledverlichting in huis


Ledverlichting als sfeerverlichting in huis, waarom niet eigenlijk? Een van de voordelen van ledlampjes is hun geringe afmeting.

Dat schept mogelijkheden ze op de meest fantasievolle manieren in allerhande ontwerpen te verwerken. Bijvoorbeeld creaties in de vorm van takjes en blaadjes waarbij de snoertjes verwerkt zijn tot takjes en de lampjes omgeven zijn door een glazen boomblad of snoerloze aan elkaar gelaste ledlampjes die het armatuur de aanblik geven van een exploderend stuk vuurwerk. Denk niet, met het noemen van deze twee moderne ontwerpen, dat je met een led lamp altijd een futuristische lamp in huis haalt. Vanwege het andere grote voordeel van ledsystemen: de energiezuinigheid, zie je ook steeds vaker dat traditionele lampen, ja zelfs klassieke stoffen lampenkapjes en glazen schaallampen, worden voorzien van ledverlichting.

Ledlampjes in de keuken

Met zijn heldere lichtopbrengst, directe stralingsvermogen en geringe lampafmeting is ledverlichting eigenlijk de meest ideale kunstmatige lichtbron voor een keuken. Led licht, licht met zijn stralingsdichtheid namelijk het dichtst bij natuurlijk daglicht. Iedereen die weleens in de keuken staat weet dat er niets zo lastig is als licht dat van achteren op je valt, waardoor het werk voor je op het werkblad in de schaduw valt of dat je bij het poleren van glazen of bestek niet goed kan zien of het wel echt streeploos is. Een ledlamp is eenvoudig achter randjes aan plafonds, van wandafwerking en kastjes te monteren en doordat hij tijdens het gebruik zo goed als niet opwarmt, is ledverlichting ook zonder problemen achter een transparante plaat weg te werken.

Led als sanitaire verlichting

Vandaag de dag wordt de badkamer op een heel andere manier gebruikt dan vroeger. In plaats van even snel te douchen trekken we ons er graag even terug voor een uurtje wellness op onze eigen manier. We maken ons erop, epileren er de wenkbrauwen of verven er het haar. Dan heb je niet meer genoeg aan een peertje in een bolletje aan het plafond of een buislamp in de spiegelkast. Ook hier in deze gevallen heb je veel meer aan een ledlamp. Wist je bijvoorbeeld dat een LED spot zelfs op volle sterkte maar slechts 3 Watt verbruikt? Wel iets waar je bij led op moet letten is, alhoewel dat bij voor elektrische systemen in natte ruimtes geldt, dat ze slechts spatwaterdicht is en niét waterdicht! Een behuizing rondom een ledspot of lichtstrip dient voor de badkamer dan ook zeker tot de aanbeveling.

AANBEVOLEN

Haal daglicht naar binnen (woonkamer)

Woonkamers zijn vaak een van de grootste ruimtes is huis, al dan niet door een u...

VITA EOS Micro Lamp

De Vita EOS Micro is by far het schattigste lampje ooit. Een groots design voor ...

De mooiste design verlichting

Een van de belangrijkste elementen in uw interieur is verlichting. Gewoonstijl h...

Met deze makkelijke tips koop jij straks altijd de juiste ledlamp

DE BESPAAR WEKEN: Eindelijk een duidelijke uitleg over het verschil tussen ledve...

5 verschillende woonstijlen en de perfecte hanglampen daarvoor

Handige tips die je helpen bij de zoektocht naar fantastische verlichting voor b...

Verlichting in je woonkamer: tips en trucs

Een overzicht van verschillende soorten verlichting en welke lampen je in huis m...

Advertentie