Foto: 2016/wifi-ledverlichting.jpg

Wifi ledverlichting

Ledverlichting die je via een app kunt bedienen. Dat klinkt natuurlijk hartstikke handig! Maar hoe werkt een ledlamp via je wifi? Lees het hier.

De ontwikkelingen op het gebied van verlichting en zeker ledverlichting staan niet stil. Wat we nu steeds vaker zien, zijn wifi ledlampen. Wifi ledverlichting is vergelijkbaar met de 'standaard' ledverlichting, het grote voordeel en verschil is dat je deze heel gemakkelijk kunt bedienen met je telefoon of tablet.

Voordelen wifi ledverlichting

Hét voordeel is dus dat je je verlichting van afstand kunt besturen. Je hoeft dus niet meer op te staan uit je luie stoel of bank. Of je zet de verlichting alvast aan als je naar huis gaat. Daarnaast heb je op deze manier uitgebreide kleurinstellingen. Vaak beschikt een wifi ledlamp namelijk over RGB leds waarmee je vele kleuren kunt maken. Handig is verder dat je flexibeler bent met je verlichting. Je kunt bepaalde lampen toewijzen aan groepen. Zo kun je ervoor kiezen om dan één groep te verlichting, dus één bepaalde hoek of kamer in huis, of juist alle groepen.

Sfeervolle verlichting

Maar ook diverse sfeerprogramma's zijn mogelijk met wifi ledverlichting. De tijd van kille verlichting is dus definitief verleden tijd. En uiteraard zijn efficiënt waardoor de lichtopbrengst hoger is, terwijl het verbruikt gelijk is gebleven.

Dimbaar

De meeste wifi ledlampen zijn tevens dimbare ledlampen. Dit houdt dus in dat je je woonkamer of slaapkamer met één simpele beweging kunt dimmen. De app om je wifi ledverlichting te downloaden kan op iedere iPhone en Android smartphone of tablet geïnstalleerd worden, dus bediening is erg eenvoudig.

Installatie wifi ledverlichting

De installatie gaat in de meeste gevallen vrij eenvoudig. Het werkt doorgaans via het 'plug-and-play' principe. In feite is het niet meer dan de app downloaden, inloggen op het wifi-netwerk van de lamp en deze toevoegen je eigen netwerk. Erg simpel dus.

Benieuwd naar voorbeelden?

Er zijn natuurlijke talloze aanbieders van wifi ledlampen. De Ledstripkoning heeft bijvoorbeeld een zeer uitgebreid assortiment wifi-ledverlichting. Klik hier om eens kijkje te nemen.

Reacties