Foto: Maak-het-een-stuk-gezelliger-en-kies-voor-een-LED-dimmer

Maak het een stuk gezelliger en kies voor een LED dimmer

Kies je voor een LED dimmer, dan weet je zeker dat je gaat beschikken over zowel perfecte sfeerverlichting als functionele verlichting.

Guido van Loon

Het gezellig maken in jouw huis. Dat valt bepaald nog niet altijd mee. Natuurlijk; leuke meubels en leuke accessoires kunnen veel doen. Daarmee is het echter nog niet af. Vaak is de verlichting de finishing touch. Met de juiste verlichting maak je het pas echt gezellig in jouw woning namelijk. En kies je voor een LED dimmer, dan weet je zeker dat je gaat beschikken over zowel perfecte sfeerverlichting als functionele verlichting. Je slaat zo dus twee vliegen in één klap. 

Functioneel en gezellig licht

Het is een gegeven dat je in elke woning dan weer behoefte hebt aan functioneel licht en dan weer aan zachter en meer gezellig licht. Kies je voor een LED dimmer, dan sla je meteen twee vliegen in één klap. Wil jij aan de eettafel een goed boek of de krant lezen? Dan regel je met de LED dimmer gewoon harder en functioneel licht Hetzelfde geldt voor in de keuken als je eten kookt. Ook dan is het toch best belangrijk dat je alles goed kunt zien. 

Regel de verlichting echt in een handomdraai

Aan de andere kant heb je soms behoefte aan zachter en vooral sfeervolle verlichting. Met een LED dimmer regel je dit ook binnen een handomdraai. Op de luxe stoel in de woonkamer de krant of een interessant boek lezen? Met een LED dimmer regel je snel functioneel licht om het even later weer te veranderen in meer sfeervolle verlichting. Het bedienen van de LED dimmer is gemakkelijk en je kunt met een dergelijke dimmer de verlichting gemakkelijk aanpassen aan de omstandigheid. Wat wil je nou nog meer? Dat betekent dus dat je met een LED dimmer elk huis precies het licht kunt geven dat op dat moment gewenst is.

Veel lager energieverbruik door het gebruik van LED verlichting

Dat je kiest voor LED verlichting is een logische keuze. In de eerste plaats kun je met LED verlichting veel geld besparen. LED verbruikt namelijk veel minder energie en dat ga je meteen merken op de maandelijkse energierekening. In eerste instantie is LED wel iets duurder in aanschaf. Dat verdien je echter snel terug door het energieverbruik dat naar beneden gaat.  Verder gaat LED verlichting beduidend langer mee, vaak tot wel vijf keer zo lang. LED verlichting biedt je vaak 50.000 branduren, conventionele verlichting gaat vaak niet verder dan 10.000 uren. 

Veel beter voor het milieu

Er kleven meer voordelen aan het gebruik van LED. Zo is LED beter voor het milieu, vanwege het ontbreken van kwik. Dat maakt dat als een LED lamp stuk is, je die gewoon aan kunt bieden bij het restafval. Oude verlichting met kwik moest je nog meegeven aan chemisch afval en dat is dus minder positief voor het milieu. LED verlichting werkt bovendien altijd meteen. Van enige flikkering is bovendien geen sprake.  Ook zijn de LED lampen in zo goed als alle kleuren van de regenboog beschikbaar. Logisch dus dat jij ook voor LED verlichting kiest. 

Reacties