Foto: interieur-bank-bankr-krediet-hypotheek

Nieuw interieur bekostigen met online krediet wegens inperking max hypotheek

Online krediet aanvragen om je (nieuwe) interieur te kunnen bekostigen? Lees hier meer over het afsluiten van een lening voor je woning.

Wanneer je een compleet nieuw interieur wil of moet aanschaffen (bijvoorbeeld in je nieuwe woning) is het fijn wanneer je dit kunt doen van spaargeld. Ben je echter net verhuisd, dan is de kans groot dat je wel wat extra geld kunt gebruiken. Verhuizen is duur, maar je wilt het wel allemaal in één keer goed doen. Dat betekent dat je je keuken voor elkaar hebben, dat je direct de vloer van je dromen wilt hebben en dat je die ene mooie kleur op de muur wilt hebben voordat je alle meubels in de ruimte plaatst. Er zijn een aantal manieren om je nieuwe interieur te bekostigen zonder dat je geld hebt gespaard, namelijk door online krediet aanvragen. Wat je daarover moet weten, lees je in dit artikel.

Inperking maximale hypotheek

Ieder jaar worden de regels omtrent de maximale hypotheek herzien en opnieuw vastgesteld. Ook voor 2018 zijn er een aantal nieuwe normen waar je het een en ander van moet weten. Dit jaar is de maximale hypotheek op basis van de waarde van de woning die je kunt aanvragen (weer) gedaald: waar in 2014 de maximale hypotheek nog op 104% van de woningwaarde lag, is dit in 2018 gedaald tot 100%. Dat betekent dat je niet meer kunt lenen dan wat je woning waard is. Hierbij moet je dus rekening houden dat je geen ‘extra geld’ kunt lenen voor bijvoorbeeld het inrichten van je woning. Dat is jammer, want het kopen van een badkamer of een keuken loopt ook vaak al op in enkele duizenden euro’s. Wanneer je een nieuwe woning hebt is het logisch dat je dit direct goed voor elkaar wilt hebben. Daarom kun je ervoor kiezen om je nieuwe interieur te bekostigen met online krediet, ofwel: een lening.

Verschillende soorten leningen

Het is handig om jezelf even in te lezen in de verschillende soorten leningen die je kunt afsluiten wanneer je geld nodig hebt. Zo weet je zeker dat je de juiste kiest voor de juiste voorwaarden. Wanneer je extra geld nodig hebt om je nieuwe interieur stijlvol in te richten en dit te kunnen bekostigen kun je het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat je van tevoren weet wat je moet betalen aan rente. De rente staat namelijk altijd vast. Daarnaast wordt het geleende krediet direct volledig op je rekening gestort waarna je het meteen kunt gebruiken. Gebruik je de lening voor een verbouwing of voor de verbetering van je woning, wat bij het bekostigen van je nieuwe interieur het geval is? Dan is deze aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, een handig voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een doorlopend krediet als lening wat ook veel mensen kiezen als lening bij het inrichten van hun interieur. Het nadeel van deze vorm van lening is echter dat de rente niet vaststaat en dat je het bedrag niet in één keer volledig gestort krijgt.

Betalen in termijnen

Omdat je er altijd rekening mee moet houden dat je het geleende bedrag met een rente terug moet betalen, vinden veel mensen het geen prettig idee om een dergelijke grote schuld te hebben. Hoewel het afsluiten van een lening handig is in dit soort gevallen kun je ook nog voor andere opties kiezen. Bij de meeste meubelgiganten en webshops kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om in termijnen te betalen. Wanneer je je hele woning nog moet inrichten is dit wellicht geen handig plan, maar wanneer je alleen nog een bank nodig hebt, een nieuw bed wilt kopen of andere meubels wilt aanschaffen is het zeker een aanrader om te kijken of je deze meubels in termijnen mag betalen. Dit betekent overigens ook dat je ‘gewoon’ geld leent, dus je moet altijd over de termijnen een klein bedrag aan rente betalen. Dit bedrag is in totaal vaak een stuk minder dan een volledige persoonlijke lening. Kijk dus goed naar wat je nodig hebt wanneer je geld wilt lenen.

Registratie bij Bureau Kredietregistratie

Je moet er rekening mee houden dat wanneer je geld gaat lenen of een online krediet gaat aanvragen je in aanraking komt met Bureau Kredietregistratie, ook wel het BKR genoemd. Dit bureau houdt in hun elektronisch dossier van ieder persoon in Nederland bij wat hij of zij geleend heeft. Veel mensen denken dat geld lenen een negatief effect heeft op de rest van hun leven, wat zeker niet waar is. Het is alleen wel handig om je goed in te lezen over wat BKR met jouw gegevens doet en wanneer het kan leiden tot een negatieve registratie en het wél invloed kan hebben op andere stappen in jouw leven. Zolang jij je schulden/lening gewoon netjes afbetaalt, blijf jij een positieve registratie houden. Weet je inmiddels genoeg over online krediet aanvragen voor je interieur? Laat het inrichten dan maar beginnen!

Reacties