Foto: woonkamer-stijlvol-inrichten

Je woonkamer stijlvol inrichten

Een stijlvolle woonkamer, dat willen we allemaal wel. Toch zijn er maar weinig mensen die dat echt lukt.

Op een of andere manier zijn veel woonkamers wel best gezellig, maar niet stijlvol. Hoe dat komt? Vaak heeft het te maken met het maken van bepaalde keuzes bij het inrichten van de woonkamer. Het is belangrijk dat de hele inrichting van a tot z verstandig wordt gekozen, zodat je uiteindelijk eindigt met een stijlvolle combinatie. Hier vind je 5 tips om je woonkamer stijlvol in te richten.

1. Een stijlvolle bank

In de meeste woonkamers is de bank het meest opvallende meubel. Het is dan ook belangrijk dat je kiest voor de juiste bank. ‘Gewone’ banken zijn meestal niet zo stijlvol, al zijn ze zeker gezellig. Je kunt beter zoeken tussen chique banken, zoals deze collectie hoekbanken van Montel. Het ontwerp van deze banken kenmerkt zich door strakke lijnen en het gebruik van kwalitatief zeer goede materialen. En dat zie je!

2. Combineer meerdere kleine salontafels

Een enkele salontafel kan natuurlijk mooi zijn, maar vaak is hij wat te robuust aanwezig in de ruimte. Je krijgt een veel mooiere uitstraling als je kiest voor meerdere kleine salontafels die bij elkaar passen. De look wordt wat speelser en creatiever, maar ook stijlvoller. Met name elegante Scandinavische salontafeltjes bereiken al snel een goed effect.

3. Andere meubels

Wil je een stijlvolle woonkamer, dan probeer je een combinatie van meubels te vinden die goed matcht. Het liefst kies je voor een bij elkaar passend set van TV-kast, dressoir en/of kast en eettafel. Kies voor een lichte houtkleur, bijvoorbeeld eiken, om extra stijl te creëren. Ook het donkere ebbenhout kan een prachtige stijlvolle look geven.

4. Vloer en vloerbedekking

Alleen met een goede vloer bereik je een stijlvolle uitstraling. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig laminaat of PVC op de vloer. Sommigen zijn moderner en hebben een gietvloer - die overigens ook een gave uitstraling heeft! Om een echt stijlvolle uitstraling te krijgen, wordt vaak een klein vloerkleed onder de salontafel gelegd. Het is van belang dat je kiest voor een kleed dat goed past bij je meubels. Meestal wordt een laagpolig vloerkleed gekozen in een lichte kleur, met name wit is populair.

5. Verlichting

Veel mensen vergeten hoe belangrijk verlichting is bij het inrichten van een woonkamer. Toch zal je zien dat een ouderwetse lamp zal zorgen dat de inrichting nooit helemaal perfect en stijlvol zal worden. Kies daarom voor een moderne, strakke lamp die goed past bij de rest van de inrichting. De sfeer in je kamer is sterk afhankelijk van het gekozen armatuur, dus doe hierin een verstandige keuze. Weet je niet welke lamp mooi en stijlvol zou staan in jouw woonkamer, dan kun je ideeënboeken of inspirerende voorbeelden bekijken voor goede ideeën.

Je woonkamer stijlvol inrichten is niet zo makkelijk als het lijkt. Naast je meubels, vloer en verlichting spelen ook je decoraties een belangrijke rol. De truc is om het aantal decoraties te beperken en alleen decoraties te kiezen die toegevoegde waarde hebben in je interieur. Hoe meer decoraties je in huis hebt, hoe rommeliger het wordt en hoe minder stijlvol je woonkamer zal zijn. In elk geval heb je met deze vijf tips een goed uitgangspunt voor het inrichten van jouw stijlvolle woonkamer!

Reacties