Foto: 000Sandra/chaise-longue-bron-i-sofa.jpg

12 x luieren op de lekkerste daybeds voor binnen en buiten

Het maakt niet uit of je voor een daybed, loungebed, chaise longue of ligbed kiest… Al deze schoonheden staan garant voor directe ontspanning.

Sandra van Koningshoven

bron foto boven: I-Sofa

Relaxen in je woonkamer of tuin

Of je nu werkt, fulltime moedert of het allebei doet (held!), na een drukke dag moet je echt even bijkomen. En dat doe je het best in een horizontale houding met je voeten omhoog. Heerlijk natuurlijk. Maar je moet wel voorkomen dat je in slaap valt, want er moet altijd nog wel iets gedaan, gewassen of opgeruimd worden. Rustig bijkomen doe je daarom niet in je slaapkamer - hoe verleidelijk dat ook is - maar gewoon lekker in je woonkamer of in je tuin.

Een daybed is dan een perfecte oplossing. Allereerst zijn ze super mooi. Maar ze zijn ook enorm comfortabel. Kruip er op met een fijn boek of tijdschrift (dus geen telefoon!) en nestel je tussen een berg zachte kussens. Kopje thee en een dekentje erbij: ontspanning gegarandeerd!

Chaise longue, daybed, loungebed of ligbed… Wat is het verschil?

Qua gebruik dienen ze allemaal hetzelfde doel: relaxen! Maar qua vorm en oorsprong verschillen ze wel van elkaar. Ik zocht voor je uit wat de verschillen zijn en vond natuurlijk een heleboel mooie exemplaren. Dan kun je op basis daarvan zelf beslissen welke het best bij jou en jouw eigen woonstijl past.

Zeg maar ‘Oui’ tegen een chaise longue

Het woord chaise longue komt uit het Frans en betekent heel eenvoudig ‘lange stoel’. Een chaise longue heeft altijd een rugleuning, minstens één armleuning en een gedeelte waar je je benen op kunt leggen. Zet hem vrijstaand neer als stijlvolle blikvanger of schakel hem aan je bankstel als je gezellig met zijn allen wilt relaxen.


bron: Inside75

bron: Ikea

Dag en nacht stijlvol ontspannen op een daybed

Als je in stijl wilt relaxen, is een daybed absoluut ‘the way to go’. Die zijn namelijk enorm in opkomst de laatste jaren. Niet gek natuurlijk, want zeg nou zelf… Ze zijn toch prachtig? Een daybed bestaat uit een mooi vormgegeven onderstel, heeft geen rug- of armleuningen en soms één of twee verstelbare uiteinden. Het matras is comfortabel maar niet zo zwaar als een gewoon matras. Een daybed is dus perfect als loungeplek overdag, als luxe slaapplaats voor logees of gewoon als chique eyecatcher in je woonkamer.

bron: foxy potato

bron: forest london

bron: sofa company
bron: Joa Herrenknecht


En je trouwe viervoeter mag natuurlijk ook in stijl ontspannen!

bron: pinterest

Eindeloos genieten van een loungebed of ligbed

Het zijn allebei heerlijk zachte bedden voor in de tuin en betekenen hetzelfde. En ze komen echt in alle soorten en maten! Zo heb je ze in de vorm van een lange zitzak, hangend als een schommel, gemaakt van bamboe, voor één persoon, maar ook als tweepersoonsbed. En dat laatste is wel heel erg leuk, want samen - met je man, vrouw, kids of vriendinnen - relaxen is natuurlijk het aller-gezelligst!

bron: wehkamp

bron: The Outdoor Company

bron: pinterest

Waarom je tuinartikelen beter in de winter kan kopen

Dat is heel simpel: in het najaar en de winter kun je de beste koopjes vinden en kun je dus het best een lekker ligbed bestellen voor in je tuin. 

Lekker loungen op je balkon? Zo doe je dat!

 

Reacties