Foto: 012-DIY-verven-schilderen-tips-Flexa-Mooi-Makkelijk-meubels

Dit is wel een heel makkelijke manier om zelf meubels te verven

Met deze grondverf en lak in één maak je jouw oude kastje, stoel, tafel of bank supersnel weer mooi. En natuurlijk tips hoe je mooi schildert.

Sandra van Koningshoven

Recyclen kan echt heel leuk zijn

Uit recente cijfers blijkt dat Nederlanders minder grondstoffen verbruiken. Dat komt vooral doordat veel van ons afval wordt gerecycled en hergebruikt en dat is natuurlijk fijn nieuws. 

Helaas produceren we nog wel het meeste afval van alle Europese landen. Dat kan beter! Natuurlijk moeten we allemaal ons afval nog beter scheiden, maar je kunt zelf ook op een leuke manier bijdragen aan recyclen.

Zelf je meubels schilderen

Heb je houten meubels in huis waar je op bent uitgekeken en waarvan de verf niet meer mooi is? Gooi ze dan niet weg! Je kunt ze namelijk heel makkelijk een opfrisbeurt geven. Of misschien heb je zin in een nieuwe stoel of houten bankje? Winkel dan eens bij de kringloopwinkel, want ook die meubels geef je supersnel een nieuwe look. Hoe?

002-DIY-verven-schilderen-tips-Flexa-Mooi-Makkelijk-meubelskopie

Grondverf en lak in één: da’s mooi makkelijk!

Wat als ik je nu vertel dat er een verf bestaat die je maar één keer hoeft aan te brengen. Dat zou toch geweldig zijn?! Nou, die bestaat. Flexa ontwikkelde namelijk een verf-lijn die bestaat uit een grondverf en zijdeglans lak in één. De lijn heet Flexa Mooi Makkelijk voor Meubels en daarmee schilder je jouw meubels dus binnen een handomdraai.

Eerst zien, dan geloven

Mijn vader zei altijd: ‘als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook’. Dus voordat ik straks naar de bouwmarkt cross en deze snelle-en-makkelijke-super-verf insla, wil ik natuurlijk wel eerst bewijs. En dat vond ik vrij snel, want drie hippe blogsters knapten hun meubels op met deze fijne verf. Het resultaat? Dat zie je straks, maar eerst:

Zo makkelijk is het!

 

En nu de prachtige resultaten van Flexa Mooi Makkelijk voor Meubels!

Twee IVAR kastjes krijgen nieuwe jasjes

Souraya van Binti Home maakte van haar wat ‘gewone’ witte Ivar kasten twee echte eyecathcers. Ze gebruikte Midden Tijm: een prachtig frisse mintgroene kleur.

Binti-Home-DIY-verven-schilderen-tips-Flexa-Mooi-Makkelijk-meubels

Stoeltje om nooit meer te laten lopen

Marij van My Attic wordt rustig van schilderen en doet dat dan ook graag. Zij kocht een prachtig houten stoeltje bij de kringloopwinkel en gaf die een nieuwe look met deze twee-in-een verf in de kleur zalmroze (kleurcode C8.10.70). Hoe mooi!

Entermyattic-DIY-verven-schilderen-tips-Flexa-Mooi-Makkelijk-meubels

--> je stoel ook meteen stofferen? Zo doe je dat heel makkelijk!

Tadaaah: een nieuw dressoir

Wimke is gek op Do It Yourself projecten. Ook zij scoorde een prachtig houten kastje bij de kringloop en toverde die om in een fris dressoir. Zij gebruikte de kleur gebroken wit. Mooi hoor!

Wimke-DIY-verven-schilderen-tips-Flexa-Mooi-Makkelijk-meubels

Geïnspireerd!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik persoonlijk kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ik heb namelijk nog een halkast en een kattenbankje die wel een mooi kleurtje kunnen gebruiken. Ik ga naar de bouwmarkt!

Dit is ook interessant!

Zo schilder je met verf op waterbasis

Zelf schoonmaakmiddel maken? Je kunt beter ecologische allesreiniger kopen!

Zo verwijder je schimmel uit de badkamer 

Reacties