Foto: barnwood muur

Een supermooi ingericht huis, maar dan wel lekker goedkoop!

DE BESPAAR WEKEN: Wekelijks tips voor een hip interieur door te hergebruiken - DIY, meubels opknappen, gerecyclede keukens, vloeren en nog veel meer moois.

Sandra van Koningshoven

Bijzonder servies en designklassiekers

Ik ben een enthousiaste tweedehands shopper. Online, maar ik kam ook regelmatig kringloopwinkels uit: op zoek naar bijzonder servies of mooie designklassiekers. Heerlijk! Alles wat ik niet meer gebruik, geef ik zelf natuurlijk ook aan de kringloopwinkel. Of ik zet het op Marktplaats. En als er iets in ons huis vernieuwd moet worden, kies ik - als het even kan - voor producten die van hergebruikte materialen zijn gemaakt. Want dat is wel zo goed voor het milieu. 

Hergebruiken=besparen

Jij hebt ongetwijfeld ook wel eens gebruikte meubels gekocht of verkocht. Fantastisch, want zo'n meubel krijgt dan een tweede of misschien wel derde leven. Dat is niet alleen aardig voor het milieu (want: geen productieproces), maar ook voor je portemonnee. Een tweedehands meubel kost meestal maar een kwart van de prijs. Als je gaat hergebruiken hou je dus geld over voor andere leuke dingen. 

DIY: meubels opknappen, tegels verven of plantjes stekken

bank-herstofferen-recyclen-hergebruiken-stofferen-opknappen-hoezen-fluweel-bron-Bemz

de-bespaar-weken-interieur-huis-inrichten-goedkoop-pilea-stekken-plant-planten-recyclen-hergebruiken-opknappen-bron-beautylab


de-bespaar-weken-interieur-huis-inrichten-goedkoop-tegelverf-badkamer-tegels-verf-recyclen-hergebruiken-opknappen-schilderen-verven

Als de stof van je oude favoriete stoel versleten is, hoef je niet gelijk een nieuwe te kopen. Welnee, want hij kan nog wel heel lekker zitten. Laat je stoel gewoon opnieuw stofferen. Of doe het zelf, nóg voordeliger! Ben je de badkamertegels zat? Knap ze dan op met tegelverf. En als je meer planten in huis wil, ga je gewoon lekker stekken. Dat kost je alleen maar een klein beetje tijd.

Van oude schuur naar industriële keuken

de-bespaar-weken-interieur-huis-inrichten-goedkoop-keuken-restyleXL-hout-planken-recyclen-hergebruiken

Bedrijven doen gelukkig ook enthousiast mee met de recycle-trend. Neem bijvoorbeeld oud gebakken klinkers, die kunnen wel meer dan honderd jaar mee. Daarom kopen veel tuincentra ze in en verkopen ze door aan consumenten. Wel eens van Barnwood gehoord? Dat zijn prachtige planken van oude schuren uit bijvoorbeeld Oostenrijk en Canada, die worden gebruikt om keukens of wandbekleding van te maken. 

de-bespaar-weken-interieur-huis-inrichten-goedkoop-vloer-Marmoleum-bron-Forbo-recyclen-hergebruiken

En Marmoleum ken je vast wel: de supermooie vloeren van Forbo. Maar dat het uit wel meer dan 43% gerecycled materiaal bestaat, wist je vast nog niet. Super toch?!

Zo zie je maar; recyclen hoeft helemaal niet duur of moeilijk te zijn. Integendeel! En als we allemaal een beetje helpen, houden we onze aarde gezond en onze bankrekening blij.

Tijdens de Duurzame Woon Weken trakteer ik je vanaf nu, elke week, op handige tips die je helpen om steeds wat duurzamer te gaan wonen. Ik heb er heel veel zin in! Doe je ook mee?

DEZE WEEK:

TIPS OM JE MEUBELS EEN NIEUWE LOOK TE GEVEN

de-bespaar-weken-interieur-huis-inrichten-goedkoop-meubels-opknappen-verven-schilderen-recyclen-hergebruiken-bron-arreoinc

Reacties