Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Verschil PVC vloer en Houten vloer

Op zoek naar een vloer die weinig onderhoud vergt en bestand is tegen intensief gebruik in een gezinswoning?

Op zoek naar een vloer die weinig onderhoud vergt en bestand is tegen intensief gebruik in een gezinswoning? Dan zijn zowel PVC-vloeren als houten vloeren het overwegen waard, elk met hun eigen voordelen en overwegingen.

PVC-vloeren zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en geschikt voor vloerverwarming. Ze bieden een breed scala aan stijl- en designopties, waardoor ze perfect passen bij liefhebbers van interieur. Let hier bij wel goed op, want in PVC worden veel weekmakers en chemicali├źn gebruikt om de planken te maken. Dus voor kinderen of huisdieren die veel op de vloer spelen kan dit schadelijk zijn. Zeker in combinatie met vloerverwarming. Maar ook hierin is veel verschil in kwaliteit en prijs.

Als u op zoek bent naar een vloer met een tijdloze uitstraling en natuurlijke schoonheid, dan is een traditionele houten vloer wellicht de beste keuze voor uw gezin.

Bij het maken van uw beslissing is het belangrijk om rekening te houden met uw levensstijl, voorkeuren en budget. Houten vloeren zijn een langdurige investering die met het juiste onderhoud tientallen jaren meegaan. Ze kunnen worden opgeknapt en bieden een unieke charme die uw interieur verrijkt. Bovendien zijn moderne houten vloeren ook geschikt voor vloerverwarming, waardoor u kunt genieten van de voordelen van warmte en onderhoudsgemak.

Het onderhoud van houten vloeren omvat regelmatig stofzuigen of vegen en het plaatsen van matten bij de ingangen om vuil en vocht te verminderen. Speciale houten vloerreinigers kunnen worden gebruikt om de glans en bescherming van uw vloer te behouden.

Nu u op de hoogte bent van de voor- en nadelen van PVC-vloeren en houten vloeren, kunt u een weloverwogen beslissing nemen die past bij uw gezinssituatie en levensstijl. Of u nu kiest voor het onderhoudsgemak van PVC of de tijdloze schoonheid van hout, het belangrijkste is dat u een vloer selecteert die uw behoeften, stijl en levensstijl weerspiegelt, zodat u er jarenlang van kunt genieten.

Bent u op zoek naar meer inspiratie en informatie over PVC- en houten vloeren? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Tiel of Rijnsburg (naast Leiden/Katwijk). Hier kunt u onze uitgebreide collectie vloeren bekijken en ontvangt u deskundig advies en vrijblijvende prijsopgaves. Wij helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw woning.

Lees meer over de voor- en nadelen van PVC- en houten vloeren en maak een weloverwogen beslissing die aansluit bij uw wensen en behoeften.