Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Ontdek 7 voordelen van verlijmde houten vloer

Als je op zoek bent naar een houten vloer, kan deze verlijmd gelegd worden. Wat zijn de voordelen voor het verlijmen van een houten vloer?

Verlijmde Houten Vloeren: Ontdek de Voordelen!

Als je op zoek bent naar een houten vloer, zijn er verschillende methode om deze te leggen. De methode zoals zwevend of verlijmd leggen. Maar wat zijn precies de voordelen van een verlijmde houten vloer? En wat houdt verlijmen in? Verlijmen is precies wat het woord zegt: een houten vloer die aan de ondergrond wordt gelijmd. Bovendien is het onderhoud ervan zeer eenvoudig en is de vloer gemakkelijk schoon te houden. Bij verlijmen blijft de vloer goed tegen elkaar aanleggen, waardoor deze gemakkelijk schoon te maken is. En laten we vooral de hygiëne niet vergeten. Perfect voor mensen met allergieën of huisdieren.

Ontdek de 7 Voordelen van een Verlijmde Houten Vloer

Overweeg je een houten vloer voor je huis of kantoorruimte? Dan ben je bij Fairwood aan het juiste adres. Wij leggen je graag uit waarom je zou moeten kiezen voor het verlijmen van een houten vloer.

1. Duurzaamheid: Een houten vloer is duurzaam en gaat lang mee. Houten vloeren hebben een tijdloze uitstraling, wat ze populair maakt bij veel mensen. Met de juiste zorg en onderhoud, zoals regelmatig stofzuigen en dweilen, kan een parketvloer gemakkelijk tientallen jaren meegaan. Een verlijmde houten vloer zit vast aan de ondergrond en hoort bij het huis. Hierdoor blijft deze jarenlang perfect liggen in de ruimte.

2. Gemakkelijk onderhoud: Verlijmde houten vloeren zijn zeer eenvoudig te onderhouden. In tegenstelling tot andere vloerbedekkingen die speciale chemicaliën en apparatuur vereisen, is het schoonmaken van een parketvloer zo simpel als vegen en dweilen met mild zeepwater. Bovendien worden houten vloeren mooier naarmate ze ouder worden, waardoor ze karakter en warmte aan je ruimte toevoegen.

3. Hygiëne: Houten vloeren zijn hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Ze hopen geen stof op en zijn hypoallergeen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor mensen met allergieën.

4. Geschikt voor vloerverwarming: Verlijmde houten vloeren zijn perfect voor mensen die houden van een warme en comfortabele leef- of werkruimte. Ze zijn geschikt voor vloerverwarmingssystemen, omdat ze warmte effectief overdragen. Dit maakt ze een gezellige en comfortabele keuze.

5. Geluidsisolatie: Verlijmde parketvloeren verminderen het geluidsniveau, waardoor je ruimte stiller en vrediger wordt. In tegenstelling tot andere harde vloeropties zoals tegels, hebben houten vloeren een natuurlijk vermogen om geluid te absorberen. Dit maakt ze perfect voor appartementen, kantoorruimtes en andere lawaaierige omgevingen.

6. Milieuvriendelijk: Houten vloeren zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Hout is een natuurlijke, hernieuwbare grondstof die het milieu niet schaadt. Door te kiezen voor een houten vloer, kies je voor een duurzame en milieuvriendelijke vloeroptie voor je ruimte.

7. Veelzijdigheid: Verlijmde parketvloeren zijn veelzijdig en gemakkelijk aan te passen aan jouw stijl en voorkeur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen en formaten, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om uit te kiezen.

Bezoek onze showroom in Tiel en Rijnsburg, gemeente Katwijk (ZH), om zelf te ervaren welke voordelen deze vloer biedt en bekijk ons uitgebreide assortiment houten vloeren.

Kosten van een Verlijmde Houten Vloer

Net als bij elke investering is het belangrijk om rekening te houden met de kosten die gepaard gaan met het verlijmen van een houten vloer. De aanschafkosten zijn afhankelijk van het type en de kwaliteit van het gekozen hout. De installatiekosten kunnen ook variëren, afhankelijk van de complexiteit van de klus en of je al dan niet een professional inschakelt.

Gelukkig zijn de onderhoudskosten voor een parketvloer relatief laag in vergelijking met andere vloerbedekkingen. Bovendien worden de lange termijn kosten vaak gecompenseerd door de duurzaamheid en levensduur van een verlijmde houten vloer. Onthoud dat investeren in een houten vloer een investering is in de schoonheid en duurzaamheid van je huis.

Conclusie

Kort samengevat biedt een verlijmde houten vloer duurzaamheid, eenvoudig onderhoud, hygiëne, geschiktheid voor vloerverwarming, geluidsisolatie, milieuvriendelijkheid en veelzijdigheid. Breng een bezoek aan onze showroom in Tiel en Rijnsburg, nabij Noordwijk, om zelf de voordelen te zien en een weloverwogen beslissing te nemen.

Krijg alvast een idee van ons uitgebreide assortiment houten vloeren: Houten vloeren Fairwood