Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Welke vloer bij Japandi stijl?

Welke vloer past er bij een Japandi interieur stijl. Veel mensen kiezen voor de Japandi stijl, licht, strak en tijdloos. Maar welke vloer kies je hierbij?

Op dit moment zie je overal op sociale media foto's en enthousiaste vloggers en bloggers die berichten delen over de Japandi-stijl. Stylisten en architecten hebben door hun vele reizen inspiratie opgedaan, vooral door de Japanse tuinen in bruisende miljoenensteden zoals Singapore en Hong Kong.

De inwoners maken graag wandelingen in deze tuinen, alleen of samen met vrienden en familie. Je voelt meteen een gevoel van rust door de ruimte, prachtige vormen en de gebruikte houten paviljoens en materialen. De combinatie van weelderig groen en water activeert de feng shui op een optimale manier. Door een wandeling in deze tuinen voel je je weer kalm en opgeladen. Precies het gevoel dat je wilt creëren in je eigen woning.

Hoe herken je de Japandi-stijl?

Het is allereerst te herkennen aan de minimalistische en opgeruimde uitstraling van de woning. De gebruikte kleuren zijn natuurlijke tinten zoals zandkleuren, lichte aardetinten en neutrale grijstinten, gecombineerd met warm wit. Het is een mix van twee interieurstijlen: Japans en Scandinavisch. Dit laatste staat voor de schoonheid van imperfectie, zoals een oude vaas met een barst erin. Natuurlijke materialen met oog voor vakmanschap en de waardering voor mooie spullen die met zorg worden behandeld. Less is more.

De Japandi-stijl straalt rust uit en is perfect te combineren met houten vloeren en meubels. Hout brengt juist warmte in de woonkamer en past perfect bij de voorkeur voor natuurlijke materialen in de Japandi-stijl. Maar welke houten vloeren passen nu bij deze stijl?

Om trouw te blijven aan de eerder genoemde omschrijving van de stijl, moeten de houtsoorten rustig, strak, warm en licht zijn. Eikenhout is een bekende houtsoort die goed past bij de Scandinavische stijl. Vooral de strakkere kwaliteiten zoals 1 bis, cabinet of chique met minder noesten passen perfect. Maar een minder bekende houtsoort die bij Fairwood goed past bij het Scandinavische aspect van de Japandi-stijl is essen.

Essenhout valt op door de blonde tint van onbewerkte planken. Als je het naast een eiken plank legt, heeft essen een wat grijzere kleur. Essen is net zo hard als eiken, maar veel flexibeler. Daarom wordt het gebruikt voor bezemstelen en als legger bij turnbruggen. De nerftekening van essen is prachtig en elke plank is uniek.

Voor de afwerking kun je kiezen voor de Orrin White Bio Oil. Deze 100% natuurlijke olie op basis van lijnzaad zorgt ervoor dat het hout niet te veel vergelt door het witte pigment. Je kunt de vloer ook dweilen met witte zeep om de natuurlijke blonde tint te behouden.

Voor intensief gebruik adviseren we vaak een overlakbare olie met wit pigment en daarover twee lagen matte lak. Hoewel de matte lak niet zichtbaar is, kan een vloer van essen met deze afwerking gemakkelijk weerstaan aan een druk gezinsleven met huisdieren. En om de rust die je met de Japandi-stijl in huis hebt gebracht te behouden, past een vloer met weinig onderhoud perfect.

Fairwood Houten vloeren

Als je op zoek bent naar een vloer die de harmonieuze Japandi-stijl in jouw interieur complementeert, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze collectie houten vloeren biedt een scala aan mogelijkheden, waaronder eiken en essen vloeren van de hoogste kwaliteit. Met hun rustige, strakke en warme uitstraling vormen deze vloeren de ideale basis voor jouw Japandi-geïnspireerde woning.

Daarnaast zijn al onze vloeren vervaardigd met oog voor vakmanschap en duurzaamheid. We selecteren zorgvuldig het beste hout en behandelen het met zorg, zodat je kunt genieten van een vloer die lang meegaat en zijn natuurlijke schoonheid behoudt. Bovendien bieden we verschillende afwerkingsmogelijkheden, zoals de Orrin White Bio Oil en matte lak, om aan jouw specifieke wensen te voldoen.

Wacht niet langer en breng de serene sfeer van de Japandi-stijl in jouw woning met een prachtige houten vloer. Ontdek onze collectie vandaag nog en laat je inspireren door de mogelijkheden. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte vloer die jouw interieur naar een hoger niveau tilt. Creëer een oase van rust en schoonheid met een Japandi-geïnspireerde houten vloer van onze collectie.

Benieuwd naar onze houten vloeren, bekijk ze hier: Houten vloeren Fairwood. Of inspireer je in onze showrooms in Tiel en Rijnsburg (naast Leiden). Zo heb je een idee van de mogelijkheden en kan je een mooie betaalbare houten vloer uitkiezen bij jouw interieur.