Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Ondervloer Houten vloer

Welke ondervloer is de juiste keuze voor jouw houten vloer? Er zijn talloze opties beschikbaar, maar welke ondervloer is nu goed?

Welke ondervloer is de juiste keuze voor jouw houten vloer? Er zijn talloze opties beschikbaar, te vinden bij winkels zoals Karwei of Gamma. Maar welke is nou eigenlijk geschikt?

De juiste ondervloer kiezen

Bij het selecteren van de juiste ondervloer is kwaliteit van groot belang. Vaak wordt er bezuinigd op de ondervloer, aangezien deze na het leggen van de vloer toch niet zichtbaar is. Toch is het cruciaal om loopgeluiden effectief te verminderen. Het kiezen van de verkeerde ondervloer kan leiden tot storende geluiden en irritaties, vooral wanneer er bezoekers met hoge hakken langskomen. Dit is natuurlijk zonde en vervelend.

Ondergrond en ondervloer

De keuze van een ondervloer hangt af van de ondergrond waarop de vloer gelegd wordt. Bij houtenbalken wordt vaak gekozen voor groene ondervloerplaatjes. Deze plaatjes zijn stijf en egaliseren de vloer goed.

Geluidsnormen en VvE-eisen

In sommige gevallen kunnen er eisen gesteld worden aan de ondervloer door bijvoorbeeld een VvE (Vereniging van Eigenaren). Denk hierbij aan een vereist 10 dB-certificaat. Uiteraard wil je niet dat de onderburen last hebben van loopgeluiden.

Daarnaast zijn er ook veel ondervloeren geschikt voor vloerverwarming. Deze zijn vaak dun, maar bieden toch goede demping.

De keuze van Fairwood

Bij Fairwood zijn we fan van folie ondervloeren. We verkopen een van de beste ondervloeren onder ons eigen merk: Thermo Silence. Deze ondervloer is slechts 2,8 mm dik, maar van zeer goede kwaliteit. Een rol van deze ondervloer bedekt 10 m² en weegt 25 kg, wat aangeeft dat het een stevige keuze is. Waarom kiezen we voor een folie ondervloer en niet voor platen? Het dunne profiel van de folie zorgt ervoor dat de vloer niet veel hoger komt te liggen. Met groene platen kom je al snel op minimaal 7 mm dikte uit. Bovendien is de Fairwood thermo sillence geschikt voor het leggen van een houten vloer op vloerverwarming, terwijl groene platen dat niet zijn. De Fairwood thermo sillence kan op de meeste ondergronden gelegd worden en is daarmee een veelzijdige keuze.

Wat deze folie ook onderscheidt, is dat het gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen en recyclebaar is. Je kunt de folie zelfs hergebruiken bij een nieuwe vloer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ondervloer voor een houten vloer?

  • Controleer of de ondervloer geschikt is voor jouw type ondergrond.
  • Zorg ervoor dat de ondervloer geschikt is voor gebruik met een houten vloer.
  • Indien je vloerverwarming hebt, controleer dan of de ondervloer geschikt is voor dit type verwarming.
  • Kijk of de ondervloer de juiste certificeringen heeft voor de VvE (Vereniging van Eigenaren). Kies dan voor Heat folio ondervloer.
  • Een kwalitatieve ondervloer kan prijzig zijn, maar zorgt voor extra wooncomfort.
  • Let op het egaliserend vermogen van de ondervloer, met name bij oneffen ondergronden.

Op zoek naar een nieuwe houten vloer? Kom vrijblijvend langs in onze showroom in Tiel of Rijnsburg/Leiden. Je kunt binnenlopen zonder afspraak en rustig rondkijken. Indien gewenst, helpen we je graag uitgebreid verder.

Meer informatie: Houten vloer