Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

8 Stappen voor kopen Houten vloer

U bent op zoek naar een mooie houten vloer, maar weet niet waar u moet beginnen. Handige tips en adviezen om op te letten!

Kiezen van een houten vloer, hoe gaat dat in zijn werk?

U bent op zoek naar een mooie houten vloer, maar waar moet u nu beginnen? Wat bedoelen wij met legmethode, soorten vloeren, afwerking.

Stap 1: Inspiratie op doen wat u mooi vindt

Bij ons in de showroom in Tiel hebben wij grote voorbeelden houten vloeren liggen. U kunt dan goed lopen over de vloeren en hoeft niet te kiezen van een klein bordje van 1 m2. Zo kunt u een goede voorstelling maken van hoe het eruit gaat zien in uw huis. Het aller belangrijkste is dat u iets kiest wat u mooi vindt, daar begint het mee.

Stap 2: Deskundige adviezen en informatie

Bij elke vloer, houtsoort en ruimte zijn de eigenschappen anders. Ook heeft niet iedereen hetzelfde budget. Wij zijn een familiebedrijf dat opgevoed zijn met hout, al vanaf jongsaf aan kwamen wij op het bedrijf en hoorde al heel veel van onze ouders.

Stap 3: Houten vloer bekijken in magazijn

Bij uw bezoek nemen wij u ook mee naar ons magazijn met wel 450.000 m2 aan houten vloeren. Wij kunnen met u dan kijken naar het hout en zo ziet u precies wat u kunt verwachten. 

Stap 4: Bepaal zelf de kleur van uw houten vloer

De kleur van een houten vloer is van invloed op de inrichting. Zo heeft een lichte witte vloer een hele andere uitstraling en sfeer dan een donkere vloer. Als enige in Nederland gaan wij samen met u de ideale kleur samenstellen. Wij hebben een speciale kleur menghoek waar wij kleuren gaan proberen en met u samen gaan mengen. Zo kunt u zelf zeggen hoeveel u van elke kleur wilt hebben. En wij kunnen dan ter plekke met u de kleur aanpassen door deze wat lichter of donkerder te maken. U ontvangt ook gratis proefplankjes mee naar huis, om rustig te bekijken.

Stap 5 : Vrijblijvende offerte op maat

Bij ons ontvangt u direct de offerte mee naar huis. Wij maken deze ter plekke voor u in de showroom. Zo hoeft u niet lang te wachten op de prijs. Ook kunnen wij meerdere opties maken, zodat u direct de verschillen kunt vergelijken.

Stap 6: Maak rustig thuis de keuze

Niets is vervelenders dan direct te kopen onder druk. Een houten vloer is een grote uitgave waar u lang mee moet doen. Daarom is het belangrijk dat u rustig de tijd heeft om uw keuze te maken. Wij zeggen dus altijd dat u het mee naar huis moet nemen en juist niet direct moet beslissen.

Stap 7: Levering en Betaling

Wij hebben het hout bij ons op voorraad dus kunnen veel vloeren vrij snel bij u leveren. Wilt u dat wij de vloer ook voor u kant en klaar afwerken dan is de levertijd circa 3 weken. Wij vragen bij onbehandelde vloeren geen aanbetaling. Als wij vooraf voor u iets speciaal in de door u gekozen kleur maken dan vragen wij wel een aanbetaling.

Stap 8: Hoe komt de vloer bij mij thuis?

U heeft bij ons de mogelijkheid om vloeren af te halen. Zo kunt u uw eigen transport regelen en bespaart u kosten. Maar het is ook mogelijk om de vloer te laten bezorgen door ons, wij hebben hier een transporteur voor die zowel in Nederland als België levert.

Wilt u graag meer informatie, bekijk dan onze uitgebreide informatie op onze website: www.fairwood.nl