Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Zwarte plinten: de nieuwe trend in interieurdesign

Plinten zijn een belangrijk onderdeel van een interieur en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. Nu ook verkrijgbaar in Zwart!

Plinten zijn een belangrijk onderdeel van een vloer en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. Witte plinten zijn al jaren populair vanwege hun strakke uitstraling en worden vaak gekozen als finishing touch bij een houten vloer. Maar waarom kiezen steeds meer mensen voor zwarte plinten en wat zijn de voor- en nadelen van deze keuze?

Witte plinten vs. zwarte plinten

Eiken houten plinten worden steeds minder vaak gekozen en tegenwoordig gaan de meeste mensen voor witte plinten of plinten die qua kleur overeenkomen met de muur. Dit zorgt voor een moderne en strakke uitstraling.

Houten plinten hebben vaak een "bak"-achtige uitstraling en met witte plinten ontstaat er een duidelijk onderscheid tussen de plint en de houten vloer. De plint hoort bij de muur en de vloer blijft op de vloer. Dit zorgt voor een strak en rechtlijnig onderscheid tussen de muur en de plinten. De meeste gekozen kleur voor deze plinten is RAL 9010, of de kleur van de muur waarop de vloer is gelegd. Dit kan je dan zelf aflakken in de kleur die u wilt.

Tegenwoordig worden er steeds meer zwarte elementen in huis geplaatst, zoals kozijnen, binnendeuren en keukens. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen ook voor zwarte plinten kiezen. Zwarte plinten geven een luxe en chique uitstraling en sluiten goed aan bij de zwarte kozijnen en deuren van het huis. Door zwarte plinten ontstaat er een duidelijk onderscheid tussen de plint en de houten vloer. Alle elementen zoals het kozijn en de keuken worden met elkaar verbonden en creëren zo een mooi samenhangend zwart interieur.

Voordelen en nadelen van zwarte plinten

Een groot voordeel van zwarte plinten is de luxe uitstraling die het creëert. Zwarte plinten sluiten goed aan bij zwarte kozijnen en binnendeuren en zorgen zo voor een stijlvolle en samenhangende uitstraling van het interieur. Een nadeel van zwarte plinten is dat stof en vuil erop meer zichtbaar zijn dan op witte plinten. Regelmatig afstoffen is dus aan te raden om ze mooi en schoon te houden.

Keuze in soorten en maten

Bij Fairwood zijn er veel verschillende soorten strakke, moderne zwarte plinten beschikbaar. De plinten zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en diktes, van 7 cm hoog tot wel 15 cm hoog. Bij het kiezen van uw houten vloer in de showroom van Fairwood, kunt u ook deze zwarte plinten bekijken en aanschaffen. U kunt ook altijd meer informatie opvragen via e-mail: info@fairwood.nl.

Bent u benieuwd naar al onze houten vloeren die goed passen bij zwarte plinten? Bekijk ze dan hier: houten vloeren.