Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Speciale Houten vloer vloerverwarming

Wij hebben speciale houten vloeren die geschikt zijn om te leggen op vloerverwarming. Deze laten de warmte goed door en zorgen niet voor koude voeten.

Er is nog steeds veel onduidelijkheid of een Houten vloer gelegd kan worden op vloerverwarming. Er zijn planken waarbij dit niet kan, maar er zijn tegenwoordig ook heel veel houten vloeren waar het wel bij kan. Zo kunt u nu dus kiezen voor een houten vloer op vloerverwarming, die goed de warmte doorlaat. Hierdoor heeft u geen koude voeten en krijgt u het lekker warm en behaagelijke in de ruimte. Maar u heeft wel het mooie natuurlijke van een houten vloer. Geen één plank is hetzelfde waardoor u echt een unieke vloer heeft.

Houten vloer op vloerverwarming

Niet alle houten vloeren kunnen gelegd worden op vloerverwarming. Zo kunt u beter niet kiezen voor een massieve houten vloer. Deze planken werken veel en zijn dik, ze laten de warmte niet goed door. Ook houtsoorten zoals Grenen, Maple en Jatoba zijn beter om niet te kizen. Deze werken veel en reageren sterk op vocht en temperatuursverschillen.

Maar er zijn nu heel veel houten parket vloeren ontwikkelt die wel op vloerverwarming gelegd kunnen worden. Dit zijn speciale lamelpanken/duoplanken die minder werken en dunner zijn dan een massieve houten vloer. Deze lamelplanken/duoplanken bestaan uit een toplaag eiken met daaronder een meerlaags berken mulitplex onderlaag. 

Note: Kies altijd voor een berken multiplex onderlaag op vloerverwarming. Andere onderlagen zijn goedkoper, maar werken veel meer. U heeft dus kans dat dit niet goed vlak blijft liggen bij vloerverwarming. Dus kies altijd voor een hogere kwaliteit onderlaag.

Deze lamelplanken leveren wij in veel houtsoorten, waaronder eiken. Eiken is de meest gekozen houtsoort in Nederland. Het is hard, er is veel mogelijk qua keuze, kleuren en afwerkingen. Ook is het een hele stabiele houtsoort, waardoor het goed gelegd kan worden op vloerverwarming. Ook is het mogelijk om voor eiken visgraat of Hongaarse punt te kiezen.

Zo ziet u dat er door alle jaren heen veel verandert is in de houten vloeren wereld.

Bekijk hier alle houten vloeren voor vloerverwarming: Houten vloer vloerverwarming