Profielfoto van Motionvloer BV
Motionvloer BV
Kuiperbergweg 12A, 1101 AG AMSTERDAM Z-O
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Gietvloer is de vloer voor bij vloerverwarming

Dun, zacht, naadloos. Dit zijn maar een paar voorbeelden van waarom een gietvloer het beste past bij vloerverwarming.

Een gietvloer is zeer geschikt voor vloerverwarming om verschillende redenen:

Warmtegeleiding: Gietvloeren hebben over het algemeen uitstekende warmtegeleidende eigenschappen. Dit betekent dat de warmte gelijkmatig over de vloer wordt verspreid en de vloer snel opwarmt. Hierdoor kun je efficiënt gebruikmaken van de vloerverwarming om een comfortabele en gelijkmatige warmte in de ruimte te creëren.

Dun en laag warmteweerstand: Gietvloeren zijn doorgaans dun en hebben een lage warmteweerstand. Dit betekent dat de warmte van de vloerverwarming gemakkelijk door de vloer kan dringen en de ruimte gelijkmatig kan verwarmen. De dunne structuur van de gietvloer minimaliseert warmteverlies en zorgt voor een efficiënte warmteafgifte. 

Geen kieren of naden: Gietvloeren worden naadloos gelegd, wat betekent dat er geen kieren, naden of voegen zijn waar warmte verloren kan gaan. Dit draagt bij aan een efficiënte warmteverdeling en minimaliseert energieverlies.
Duurzaamheid: Gietvloeren zijn over het algemeen duurzaam en bestand tegen temperatuurschommelingen. Ze kunnen goed omgaan met de warmtecyclus van vloerverwarmingssystemen zonder te barsten, te kromtrekken of hun kwaliteit te verliezen.

Comfortabel: Doordat de warmte gelijkmatig vanuit de vloer wordt verspreid, voelt een gietvloer met vloerverwarming comfortabel aan. Je hebt geen last van koude plekken of warme luchtstromen, zoals bij radiatoren het geval kan zijn.

Het is echter belangrijk om bij de installatie van vloerverwarming onder een gietvloer samen te werken met ervaren professionals. Zij kunnen ervoor zorgen dat het vloerverwarmingssysteem correct wordt geïnstalleerd en afgestemd op de specifieke eigenschappen van de gietvloer, om zo de beste prestaties en efficiëntie te garanderen.