Handig, een roldeur

Ben je in het bezit van een grote en ruime garage of heb je bij je bedrijf een loods gebouwd? Dan wil je dat alles wat daar opgeslagen is, veilig blijft.

Roldeur, inbraak- en brandwerend

Je zoekt niet alleen bescherming tegen inbraak, maar ook tegen eventuele brandschade. Veel mensen zoals jij kiezen dan voor een rolluik. Rolluiken zijn immers inbraakwerend en kunnen ook een brandvertragende werking hebben. Een goede roldeur is ook zo gemaakt dat de ruimte erachter goed geïsoleerd is, zowel wat betreft temperatuur als geluid. Een klassieke roldeur heeft echter één groot nadeel. Een klassieke roldeur maakt gebruik van een railsysteem, waardoor het in geopende toestand een groot deel van je plafond in beslag neemt. Wie zijn ruimte zo efficiënt mogelijk indeelt, kan dit als een minpunt ervaren.

Een roldeur met omkasting

Dit probleem heb je niet als je kiest voor een roldeur met omkasting. De deur zal zich in de omkasting, die gewoon aan de buitenkant van je deur gemonteerd wordt, oprollen. Je plafond blijft altijd vrij en biedt plaats om bijvoorbeeld je skibox op te hangen. Je krijgt in feite dezelfde voordelen als je ervaart met een klassiek rolluik, maar dan zonder het ruimteverlies. Verder is de roldeur in verschillende kleuren te krijgen van wit en licht beige tot grijs, bruin en zelfs bosgroen. Passend bij de kleur van je houtwerk.

Een hoge kwaliteit roldeur

Een goede kwaliteit roldeur moet aan de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen voldoen. Dan kan de roldeur een goede bescherming bieden tegen inbraak en brand. Een hoge kwaliteit roldeur is bijvoorbeeld het type PA77. De aluminium lamellen van deze roldeur zijn 77 mm hoog en zitten vol met PU-schuim. Hierdoor is de roldeur extra zonwerend en isolerend. Roldeuren bedien je eenvoudig met een betrouwbare Somfy RTS-motor. En met een Telis 1 afstandsbediening kun je de roldeur simpel programmeren. Verder krijg je voor de bediening van je roldeur een kleine afstandsbediening die eenvoudig aan je sleutelhanger gemonteerd kan worden. Wil je roldeuren van zeer goede kwaliteit en geheel op maat gemaakt? Kijk dan eens bij Creon Rolluiken en kies daar de beste kwaliteit roldeur het best bij je garage of loods past.