Toegevoegde waarde van rolluiken

Rolluiken staan bekend als flexibele zonwering met een hoge isolatiewaarde.

Geschikt voor particulieren

Dat betekent dat rolluiken ook bijzonder geschikt zijn voor woninggebruik. Je kunt zelfs kiezen voor totale verduistering op een zonnige dag. Hierdoor blijf het niet alleen donker maar ook aangenaam koel in huis, want met zonwering creëer je ook warmtewering. Rolluiken staan garant voor een ongeëvenaarde isolerende werking, zowel ‘s zomers als ‘s winters. Dus in de zomer is de temperatuur in huis een stuk lager dan buitenshuis. En in de winter blijft het daarentegen heerlijk warm in huis doordat er geen tocht of kou binnen kan komen via de ramen. En bovendien heb je met rolluiken ook minder last van geluidsoverlast van buiten. Dat is pas prettige en comfortabel wonen.

Goede privacy en beveiliging
Met rolluiken zorg je ervoor dat ramen en deuren hermetisch afgesloten worden. Het is onmogelijk om naar binnen te gluren waardoor optimale privacy gegarandeerd is. En daarbij wordt ook inbreken een stuk lastiger als een huis voorzien is van rolluiken. Het is niet voor niets dat winkels en bedrijven doorgaans kiezen voor rolluiken. Een stalen object is voor inbrekers niet eenvoudig door te breken, en zullen eerder kiezen voor en pand waar ze sneller naar binnen kunnen komen. Rolluiken zorgen dus voor absoluut meer veiligheid in je woning.

Veel variatie en kleuren
De metalen rolluiken zijn in diverse kleuren te krijgen, dat geldt niet allen voor de lamellen maar ook voor de omkasting. Je kunt een keuze maken op basis van een kleurenstaal die je krijgt opgestuurd. Voor de omkasting kun je kiezen uit inbouw of opbouw. Inbouw rolluiken zijn met name geschikt als je nieuw gaat boven aangezien ze dan weggewerkt worden boven het raam als je de ramen achter de buitengevel plaatst. Zo kun je de geleiders en omkasting van de inbouwrolluiken wegwerken achter de muur.

Handbediening of motorische bediening
Verder heb je de keuze uit een handbediening en of een motorische bediening. De handbediening gaat door middel van een band. Deze band is onderhevig aan slijtage en dient na verloop van jaren te worden vervangen. Naast de handmatige bediening kun je uiteraard ook kiezen voor een comfortabele motorische bediening. De Somfy afstandsbediening zorgt ervoor dat de motoren van de rolluiken bediend worden. Ook kun je kiezen voor een schakelaar.

Rolluiken met hor
Een comfortabele optie voor particulieren zijn rolluiken met geïntegreerde hor. Dit type rolluik is bijzonder geschikt voor draaikiep-ramen. Zo heb je alle troeven in handen om jezelf te beschermen tegen de zon en kun je bovendien alle ramen openzetten zonder dat je last krijgt van ongedierte. De hor in deze rolluik is een rolhor. Deze wordt bediend door de onderlijst handmatig naar beneden te brengen. Aan de onderzijde zit een geleider met stopper waar je de onderlijst van de hor in klikt.

Maximale breedte van rolluiken
Voor rolluiken met een breedte van maximaal 3.20 m en een maximale oppervlakte van 6 meter, worden de rolluiken uitgevoerd in de PA39 lamel van Aluprof. Als de rolluiken breder zijn of een grotere oppervlakte hebben, dan wordt gebruikgemaakt van een extra grote lamel. De lamellen zijn in diverse kleuren te bestellen: van standaard wit of zwart tot antracietgrijs, staalblauw of zelfs bosgroen en zilver.