De WASPINATOR: tegen wespen of wespennesten in je tuin

Een goede voorbereiding is het halve werk: hang de Waspinator al in het voorjaar op en je hebt nooit meer last van wespen in je tuin.

Sandra van Koningshoven 30 Augustus 2018

Ik schreef een paar weken geleden al een blog over wespen en hoe je ze uit je tuin kan verjagen met handige natuurlijke middeltjes. En dat blog werd supervaak gelezen! Het is dus wel duidelijk dat niemand zit te wachten op die vervelende zoemers in je tuin en op het terras.

Wespen zijn best nuttig...

Maar ja, wespen zijn niet helemaal nutteloos: ze vangen muggen, vliegen, bladluizen en andere insecten. Daarmee beschermen ze gewassen tegen insectenplagen en kunnen wij lekker genieten van al het lekkers wat van het land komt. Ze doodmaken is dus niet handig en eigenijk ook niet echt aardig.

…maar ze zijn wel heel irritant

Als ze steken doet het natuurlijk hartstikke zeer. Daarom doe ik er persoonlijk alles aan om ze zo veel mogelijk op afstand te houden. En daar begin ik elk jaar al heel vroeg mee.

Afhankelijk van de temperatuur, worden wespenkoninginnen zo rond half april wakker uit hun winterslaap en gaan hard aan het werk om een nest te bouwen. Een paar weken daarvoor bereid ik mijn tuintjes daarom al voor.

En dat doe ik met een superhandige en betaalbare oplossing:

DE WASPINATOR!

wesp-wespen-verjagen-tuin-waspinator

Wespennesten voorkomen

De Waspinator lijkt op een echt wespennest en kan je supermakkelijk in je tuin ophangen. Omdat wespen nooit een nest zullen bouwen binnen drie meter afstand van een bestaand nest, hoef je niet meer bang te zijn dat er een wespennest in je tuin gebouwd wordt. Is je tuin groot? Hang er dan gewoon meerdere op.

Geen wespen meer in je tuin

Wespen zien de Waspinator al van afstand hangen en komen niet snel dichterbij. Ze denken namelijk dat het een echt wespennest is en zijn bang om te worden aangevallen door de verdedigers van het nest.

Werkt tegen bijna alle soorten wespen en horzels

De Waspinator is effectief tegen alle Noord-Europese wespensoorten en de meeste Zuid-Europese. Ook horzels blijven meer op afstand, maar die zijn wat nieuwsgieriger en kunnen sneller beseffen dat het geen echt nest is.

Wil jij ook een wesp-vrije tuin in de zomer?

Koop dan een Waspinator, want die is milieuvriendelijk, duurzaam, goedkoop en heel makkelijk op te hangen.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT

Welk materiaal kies je voor je tuinhuis?

Voorkom lekkage bij noodweer: handige tips!

Retro koelkasten en keukenapparatuur in de mooiste pastelkleuren!

Reacties