Neem geen risico met een wespennest

De wespen móeten jouw zoetigheid hebben! Aarzel dus niet en schakel snel een wespenbestrijder in!

Guido van Loon 05 Augustus 2020

Ben je helemaal gek aan het worden van die vermaledijde wespen? Ze duiken in je bier, wijn of frisdrank en als je ze wegwuift, reageren ze agressief en moet je wegrennen? Een van je kinderen is bovendien al eens gestoken? Dat wordt er niet beter op de komende weken, neem dat rustig van ons aan. De wespen móeten jouw zoetigheid hebben! Aarzel dus niet en schakel snel een wespenbestrijder in!

Waarom vallen de wespen jou lastig?
De hele lente en zomer had je niet echt last van wespen. Je zag ze wel, maar ze vielen je niet lastig. De laatste weken is het evenwel verschrikkelijk. Gek is dat echter niet. Vanaf de tweede helft van de zomer, zo vanaf half juli, vinden de wespen geen voedsel meer in het nest. En ze leven van zoete stoffen. Dat komen ze nu dus zoeken bij jou. 

Wat kun je zelf doen tegen wespen?

Je kunt natuurlijk proberen om de wespen bij je weg te houden. Daar zijn verschillende methoden voor, beproefd en onbeproefd. Maar als het nest dichtbij zit en je veel overlast hebt, kun je je afvragen of een bordje met kruidnagelen en citroen of een wespenval je afdoende gaat helpen. Met een wespenval vang je wel wespen, maar als je weet dat een nest van de limonadewesp zomaar 5000 tot 7000 wespen kan bevatten, kun je ongeveer inschatten hoe lang je bezig bent. 

Kan ik zelf een wespennest onschadelijk maken?

We raden je ten zeerste af om te proberen zelf een wespennest aan te pakken. Er zijn diverse methoden denkbaar, zoals het nest proberen kapot te slaan met een knuppel of tuingereedschap. Je kunt de tuinslang of hogedrukspuit erop zetten of proberen het nest in de fik te steken, maar dat loopt allemaal nooit goed af. Ook de ingang van het nest dichtstoppen… Doe het niet.  Als wespen merken dat hun ‘huis’ wordt aangevallen, reageren ze furieus én massaal. Ze breken uit en vallen je aan, met z’n allen. Die doe-het-zelf-pogingen eindigen vaak in een ziekenhuisbezoek. 

Wat kan ik het beste doen bij een wespennest in de tuin?

Zoals hierboven al gesteld is het ‘t verstandigste om geen risico te nemen en direct de hulp van een vakman in te roepen. Via Beestjes Kwijt vind jij snel en eenvoudig een wespenbestrijder bij jou in de buurt. Een ware specialist die is geselecteerd op vakkundigheid, ervaring en klantvriendelijkheid. Als je op de website je postcode of woonplaats invult, krijg je zijn rechtstreekse nummer. Je belt jouw vakman en jullie maken direct een afspraak.

Hoe gaat dat in zijn werk, een wespennest bestrijden?
Je lokale wespenbestrijder komt op het afgesproken tijdstip. Hij/zij zal eerst gaan kijken waar het wespennest zit, ook om in te schatten welke materialen er nodig zijn om erbij te komen. Hij/zij doet vervolgens zijn/haar pak aan en zal met het noodzakelijke gereedschap in de hand het nest rustig benaderen. De wespenbestrijder spuit een wit poeder in de ingang van het nest. De wespen verspreiden het poeder zelf verder door het nest. Na een paar dagen zal het wespennest zijn uitgedoofd en kan het eventueel verwijderd worden. Eind goed, al goed.

Heb ik garantie op het bestrijden van een wespennest?
Het komt zelden voor, maar mocht de behandeling niet zijn gelukt, dan geldt de garantie. Het moet dan wel dezelfde zomer en hetzelfde nest op dezelfde plaats betreffen. Onze wespenbestrijders maken dat vrijwel nooit mee, maar mocht het eens het geval zijn, dan keren ze vanzelfsprekend terug om de klus definitief te klaren.

Reacties