Foto: blokhut-hout

Welk materiaal kies je voor je tuinhuis?

Ook in de kou gebruikmaken van de tuin met een tuinhuis

Guido van Loon

Veel aannemers bieden echter ook kant-en-klare tuinhuizen in bouwpakketten aan. Je kunt er voor kiezen om hem dan zelf in elkaar te zetten of dit uit te besteden. Het is daarbij een goede tip om het hout te laten impregneren. Om deze manier ga je rot tegen en gaat het langer mee. Bij de meeste tuinhuizen is het daarnaast mogelijk om een extra raam toe te voegen, of een sierkap aan te brengen. Daardoor zal de lichtinval beter zijn. Maar welk materiaal kies je?

Blokhut
Een blokhut (of houten tuinhuis) zorgt voor een gezellige sfeer in je tuin. Blokhutten heb je in een klassieke en moderne uitvoering. Houd er wel rekening mee dat het houtregelmatig onderhouden te worden. Zo blijft je tuinhuis er mooi uitzien. Het houten tuinhuis is er zowel in standaarduitvoeringen. Je kunt een blokhut ook op maat laten maken. Tip: heb je nog wat budget over en ga je voor het ultieme luxe-gevoel? Plaats een jacuzzi of sauna in je blokhut.

Meer voorbeelden zien? Kijk eens op Blokhuttenoutlet.nl

KunststofKunststof heeft als voordeel dat het weinig tot geen onderhoud behoeft. Daarnaast wordt een kunststof tuinhuis niet aangetast door regen en vocht. Het is eenvoudig te monteren en makkelijk uit te breiden. Ideaal dus om te gebruik voor het opbergen van je gereedschap, tuinmeubels of het stallen van fietsen. Een kunststof tuinhuis is ook in kleine formaten verkrijgbaar. Hierdoor kun je dit type tuinhuis overal plaatsen. Een ander voordeel is, dat je ze verschillende kleuren te krijgen zijn.

Metaal
Metaal is vrij sober van uitstraling. Dit type tuinhuis heeft wel een goede prijs-kwaliteitsverhouding, is zeer onderhoudsvriendelijk, gemakkelijk te monteren, uitbreiden is mogelijk en hoeft niet geschilderd te worden. Hij is niet warmte-isolerend en door condensatie kan het er binnenin zelfs vochtig zijn.

PrefabMet een prefab tuinhuis kun je zelf een tuinhuis ontwerpen volgens jouw wensen. Jij beslist waar deuren en ramen komen en het grote voordeel is dat monteren en te demonteren echt kinderspel is. De stevigheid wordt verkregen door een echt framewerk en niet door een opeenstapeling van planken zoals bij een traditioneel tuinhuis het geval is. Een ander voordeel is dat het prefab tuinhuis zowel in stenen of in houten uitvoering verkrijgbaar zijn.

 

Reacties