PROJECT UITGELICHT: INGEBOUWD SCHUIFDAK

een woningvergroting

Project uitgelicht: ingebouwd schuifdak


De wensen

De opdrachtgever had de volgende wensen: De wensen en ideeën waren o.a. meer ruimte 'binnen' en meer 'buitenleven'. Het moest passen bij de stijl van de nieuwe woning in een compleet nieuwe wijk. Ze wilden ook graag ruimte om buiten te koken/leven.

De oplossing 
Er zijn vele opties naar voren gekomen van hout tot aluminium en combinaties hiervan. We zijn uiteindelijk gekomen tot een glazen elektrisch schuifbaar dak van Ittalum, maar dan ingebouwd in een houten constructie. Zo wordt het licht behouden als het schuifdak dicht is en als de zon er op staat kan het dak lekker open. Het dak is hoog geplaatst. Als je in de tuinkamer zit of deze vanuit de woning bekijkt, is het een grote, lichte ruimte met uitkijk op de weilanden. De hoge glazen schuifwanden geven flexibiliteit en transparantie. De screen aan de voorzijde is volledig ingebouwd in de constructie waardoor je deze niet ziet als hij omhoog is. De bovenglaszonwering zorgt dat het op een hete dag toch aangenaam in de tuinkamer is. De houten constructie sluit aan bij de goot en kozijnen van het huis. Hiermee is het één geheel geworden. We hebben verschillende mogelijkheden uitgetekend om te komen tot dit eindresultaat.

De samenwerking
Het resultaat is samen met een aannemer gerealiseerd. Van fundering tot finishing touch. Het is een perfect voorbeeld geworden van een wens die goed in vervulling is gegaan. Het is een optimale plek geworden om te zitten met (kleine) kinderen, eten, borrelen en genieten van de tuin en het past helemaal bij het huis.

Een mooi project en een tevreden klant, wie de ruimte op verschillende momenten van de dag in alle seizoenen gebruikt.

Dichtsbijzijnde specialist

Maak een afspraak in de showroom van de dichtstbijzijnde specialist, waar u het product van Ittalum kunt zien en voelen. De specialisten maken samen met jou een gedegen plan om jouw wens en doel van de tuinkamer te bekijken, overleggen en realiseren.

Bezoek de website voor meer informatie: www.ittalum.nl