Een schuifbare terrasoverkapping

om optimaal te genieten van het terras

Waar de buren gaan voor een vergroting van de woning, gaan anderen voor een overkapping of tuinkamer. Hier zijn de twee aanbouwen gebruikt om een overkapping tussen te plaatsen.

De wensen
De wensen: een optimale plek creëren om te kunnen ontspannen en genieten van de tuin. In en uit de zon zitten op dezelfde plek en de ruimte zoveel mogelijk gebruiken. Licht in de woning.

Praktisch & functioneel
Bij opstijgende temperaturen en volle zon op de achtergevel blijft tussen twee aanbouwen de warmte hangen. Hoe kom je bij de bovenwoning om de ramen te wassen? Geen hokkerig gevoel krijgen.

De oplossing
Het glazen schuifbare dak van Ittalum is uitermate geschikt voor de wensen van de bewoners.

  • De 4 segmenten kunnen voor 75% worden geopend.
  • De warme lucht die naar boven stijgt, kan de tuinkamer aan de bovenkant verlaten.
  • De glazenwasser kan bij de bovenwoning komen, doordat de trap gewoon tegen de gevel aan gezet kan worden.
  • Met een bovenglaszonwering wordt er een luchtlaag tussen het glas en de zonwering gecreerd. De zon wordt hiermee zoveel mogelijk tegengehouden en de lucht krijgt nog de kans om te circuleren voordat hij het glas bereikt.
  • De schuifwand aan de voorzijde maakt het een volledige tuinkamer.
  • Met het schuifdak en schuifwand open en de zonwering naar beneden, is het heerlijk in de schaduw.
  • Het ruimtelijke gevoel blijft behouden door de zijgevels voorbij de bestaande aanbouwen te trekken.

Personalisatie & slimme apparatuur
Deze tuinkamer zit ook vol slimme apparatuur. Dit glazen schuifdak wordt elektrisch aangestuurd door motoren en is te bedienen met een afstandsbediening. De led-verlichting is duurzaam en dimbaar om de juiste sfeer te creëren. Met en zon- en windmeter gaat het zonnescherm automatisch uit bij een bepaalde temperatuur. Deze slimme technieken zijn ook op afstand (vanaf een app op uw telefoon) bedienbaar met een domoticaysteem. 

Wist u dat?
Wist u dat een tuinkamer werkt als extra isolerende schil van uw huis? In de zomer blijft je huis langer koel en in de winter blijft het in huis langer warm. Dit komt doordat koude wind en regen niet direct uw gevel bereikt.

Dichtsbijzijnde specialist

Maak een afspraak in de showroom van de dichtstbijzijnde specialist, waar u het product van Ittalum kunt zien en voelen. De specialisten maken samen met jou een gedegen plan om jouw wens en doel van de tuinkamer te bekijken, overleggen en realiseren.

Bezoek de website voor meer informatie: www.ittalum.nl