Profielfoto van Bano Benelux
Bano Benelux
Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Op afspraak -

Zelfredzaamheid uitgelegd

Met zelfredzaamheid bedoelen we de mate waarin je jezelf kunt redden. In dit artikel kun je meer informatie vinden.

Langer zelfstandig thuiswonen gaat gepaard met zelfredzaamheid

Wanneer je volledig zelfredzaam bent betekent het eigenlijk letterlijk dat je een situatie van nood goed kan inschatten en de plek van een eventueel ongeval zelfstandig verlaten om zichzelf in veiligheid te brengen.

Dit is essentieel als je op jezelf woont. Mocht je niet meer zelfredzaam zijn, zijn er gelukkig hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen. 

Mocht je niet meer helemaal zelfredzaam zijn maar weer zelfstandig willen thuiswonen is dat met hulpmiddelen (zoals bijvoorbeeld een invalidentoilet) mogelijk. 

Zelfredzaamheid enorm belangrijk door vergrijzing

Het wordt steeds crucialer om de zelfredzaamheid zo hoog mogelijk te houden. De reden hiervan is de enorme vergrijzing waar we in Nederland mee te maken hebben. In vergelijking met tientallen jaren geleden komen er verhoudingsgewijs steeds meer oude ouderen bij. We kunnen niet ontkennendat ouderdom nu eenmaal met gebreken komt.

Op hetzelfde ogenblik ontstaat er een groter tekort aan zorgverleners. De gemiddelde leeftijd van de zorgverleners groeit ook mee en ook zij zullen daardoor kwetsbaarder worden. Van twee kanten wordt het belang van zelfredzaamheid dus steeds groter.

Lees hier alles over zelfredzaamheid