string(1) "p"

Dit sta-op toilet biedt voordeel voor de gebruiker én personeel!

Een sta-op toilet heeft niet alleen voordeel voor de gebruiker, maar ook voor het verzorgend personeel/ We hebben de voordelen voor je op een rij gezet

De voordelen voor de gebruiker

Het sta-op toilet heeft enorm veel voordelen voor gebruikers. Een aantal voordelen hebben we hieronder beschreven. 

Een sta-op toilet vergroot je zelfstandigheid
Met het sta-op toilet van Bano heb je bij het plaatsnemen en opstaan van het toilet in veel gevallen geen hulp meer nodig. Ouderen, senioren en mensen met een fysieke beperking gebruiken de elektrische hoogteversetlling om op een eenvoudige manier op en van het toilet te gaan. 

Rolstoelvriendelijk
Net zoals de gehele aangepaste badkamer van Bano is het sta-op toilet zeer rolstoelvriendelijk. Zo kunnen rolstoelgebruikers weer heel makkelijk op het toilet gaan zitten en er ook weer makkelijk van af. Zo kun je het toilet op een gelijk niveau brengen met de rolstoel en wordt hiermee het overzitten van rolstoel op het toilet veel eenvoudiger gemaakt. Een ander bijkomend voordeel van het elektrische sta-op toilet van Bano is dat lange mensen eindelijk op een gemakkelijke manier plaats kunnen nemen op een toilet op de juiste hoogte. Bovendien hoeven kinderen geen gebruik meer te maken van een opstapje en kunnen ook zij makkelijk gebruik maken van het toilet. 

Dit sta-op toilet is zeer rolstoelvriendelijk

Subliek ontworpen
Voor veel aangepaste hulpmiddelen geldt het dat er over het uiterlijk van de producten niet is nagedacht. Wij vragen ons altijd af waarom een praktisch product niet tegelijkertijd mooi kan zijn. Het sta-op toilet combineert praktisch comfort met een bijzonder mooi ontwerp. Het toilet is gezichtkundig gelijkwaardig aan ieder ander toilet. 

Bijzonder comfortabel
Doordat de toegankelijkheid is verhoogd en de zitpostie veel beter is, biedt het sta-op toilet van Bano meer comfort dan welk ander toilet dan ook. Het toilet is zeer makkelijk in hoogte te verstellen. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de ergonomische knopbediening die je in beide armsteunen kunt vinden. Bovendien is er nog een extra bediening aan de bovenkant van het toilet. Deze om te laten bedienen door de eventuele verzorger. Het doorspoelen van het toilet gaat op geheel dezelfde wijze als op ieder ander toilet. Wel zijn er twee doorspoelknoppen. Eén om op een normale manier door te spoelen en één om waterbesparend door te spoelen. 

Sta-op toilet van Bano Benelux

De voordelen van een sta-op toilet voor zorgpersoneel

Alle badkamer hulpmiddelen van Bano zorgen voor een betere werkomgeving voor het zorgpersoneel. Dit geldt natuurlijk ook voor het sta-op toilet. Ook voor zorgpersoneel biedt het enorm veel voordelen. 

Perfecte bedieningsgemak
Wanneer het zorgpersoneel de cliënt in de wc aan het helpen is, zitten vaak de handgrepen en ondersteunende leuningen in de weg. De armsteunen van het sta-op toilet van Bano bewegen mee omhoog en omlaag en zijn bovendien opklapbaar. Dit maakt het werk van het zorgpersoneel veel makkelijker. De bediening is bovendien uitermate eenvoudig en intuïtief. 

Sta-op toilet van Bano Benelux is een verademing voor zorgpersoneel

Verbeterde ergonomie
De rug is voor mensen die werken in de zorg vaak het zwaarste belaste onderdeel van het lichaam. Omdat de beweging van het opstaan door het sta-op toilet wordt ondersteunt, wordt de rug van het personeel veel minder belast. Bovendien wordt er met het elektrisch in hoogte verstelbare toilet minder snel een beroep gedaan op het zorgpersoneel. In veel gevallen is het helpen van de cliënten in het geheel niet meer nodig. 

Tijdsbesparing voor de zorgmedewerkers
Cliënten met een lichte handicap, of welke moeite hebben met het plaatsnemen en opstaan, hoeven niet meer begeleid te worden in hun gang naar het toilet. Ook rolstoelgebruikers hebben geen (of nauwelijks) hulp nodig bij het overbruggen van het hoogteverschil tussen hun rolstoel en het toilet. Veel cliënten die normaal gesproken twee verplegers nodig hebben om op het toilet plaats te nemen en om weer op te staan, hebben dankzij het sta-op toilet aan de hulp van één verpleger voldoende. Dit bespaart niet alleen enorm veel tijd binnen de veelal overbelaste organisatie, het is ook minder belastend voor de rug waardoor ziekteverzuim in positieve zin wordt beïnvloed.

Vraag een offerte aan voor het sta-op toilet
Op zoek naar een sta-op toilet? Bel ons op 0184-785353 of vraag om advies of een offerte via www.banobenelux.com/contact