Profielfoto van Bano Benelux
Bano Benelux
Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Op afspraak -

Uitglijden in de badkamer het grootste gevaar!

Veel ouderen mensen komen door een valpartij in de badkamer in het ziekenhuis terecht. We nemen je mee in op het probleem van valpartijen in de badkamer.

Probleem vallende ouderen bijzonder groot

Uit het onderzoek blijkt dat het probleem rond vallen bij ouderen bijzonder groot is. Dit is af te lezen uit het grote aantal spoedeisende hulp (SEH) behandelingen, het hoge daarbijpassende opnamen na een SEH-behandeling en het grote aantal mensen dat helaas komt te overlijden. Dit zijn vooral ouderen in de leeftijd vanaf 75 jaar. 

Opnamepercentage van vallen in sanitaire ruimten bij ouderen ligt veel hoger dan bij vallen over het

Het opnamepercentage van vallen in sanitaire ruimten bij ouderen ligt veel hoger dan bij vallen over het algemeen bij senioren en ouderen. Van de mensen die in huis een val hebben gemaakt is ten minste 1 op de 10 mensen in de badkamer, douche of wc gevallen. De aantallen kunnen ook hoger uitvallen, omdat de locatie bij het onderzoek niet altijd bekend is. Badkamer/douche en toilet staan op de tweede en derde plaats als het gaat om het risico op een vallen in (en rondom) het huis. Een kwart van de mensen is uitgegleden in badkamer/douche of toilet. Omdat het aantal ouderen de komende jaren nog steeds sterk toeneemt, is de verwachting dat het aantal valongevallen en daarmee het aantal letsels zal stijgen. Valpartijen kunnen voorkomen worden doormiddel van hulpmiddelen in de badkamer toe te passen, trainingen te volgen en aanpassingen in en rondom het huis te realiseren.

Onveiligste locaties in huis, naar risico van ongeval

Uitglijden in de badkamer is het gevaarlijkst!

Een gladde badkamervloer is een zeer beduidende oorzaak van deze ongelukken. Vloeren die verkocht worden als antislip zijn vaak niet veilig in natte of vochtige omstandigheden, de restrictie waarin 95% van de valpartijen plaatsvindt. 

Huidige gladde badkamervloer antislip maken
Veel mensen vinden de huidige en gladde badkamervloer er nog steeds erg mooi uit zien. Vaak willen ze dan ook geen andere vloer, maar de situatie wordt natuurlijk wel erg gevaarlijk omdat of de tegels in de badkamer steeds gladder worden. De gevaren worden door jezelf opgemerkt en van dat vervelende en onveilige gevoel wil je af. De oplossing is om de huidige badkamervloer stroef te maken met een bijzondere antislip formule. Het advies is om dit via een specialist aan te leggen. Heb je hulp bij een gladde badkamervloer nodig? En wil je de huidige badkamervloer behouden en antislip maken? Vraag ons om advies.

badkamervloer antislip maken

Een veilige badkamer voor ouderen en senioren

Veilig douchen begint bij de badkamer zo veilig mogelijk maken. Dit wil zeggen dat er naast het antislip maken van de badkamer heel goed nagedacht moet worden over badkamer hulpmiddelen. Denk hierbij aan hulpmiddelen zoals een invalide toilet, sta-op toilet, een inloopdouche voor ouderen, een in hoogte verstelbare wastafel en wandbeugels.

Omdat het een lastig proces kan zijn en er veel bij komt kijken voorzien wij iedereen graag van goed advies. Neem contact op of bekijk hieronder een video van onze aangepaste badkamer.