Profielfoto van Bano Benelux
Bano Benelux
Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Op afspraak -

Een miva toilet in elk openbaar gebouw is een must!

In elk openbaar gebouw zou een goed werkend miva toilet moeten zijn. Dit is een toilet dat aangepast is zodat mensen met een beperking het kunnen gebruiken.

Kwaliteit miva toiletten laag

Op veel openbare gelegenheden zijn er al mindervalide toiletten. Jammerlijk is niet nog lang niet het geval in ieder openbaar gebouw. En als ze er wel al zijn, dan is de kwaliteit zeer matig.

66 procent van miva toiletten niet rolstoeltoegankelijk

Het Nederlands Instituut voor Rolstoeltoegankelijkheid heeft een tijd geleden een landelijk onderzoek uitgevoerd op de aanwezigheid van miva toiletten. Het resultaat van het onderzoek liegt er niet om. Zo kwam er naar voren dat maar liefst 66 procent van de mindervalide toiletten ontoegankelijk en onbruikbaar waren voor mensen die gebruik maken van een rolstoel! En dat is natuurlijk veel te veel. Een ander opvallende conclusie is dat in vergelijking met andere landen uit Europa het in Nederland veel minder goed is geregeld. Zo kunnen wij een voorbeeld nemen aan Italië, daar krijgt een restaurant alleen een vergunning als het ook een miva toilet heeft.

Sta-op toilet van Bano Benelux

Sta-op toilet van Bano Benelux

Het woord zegt natuurlijk al genoeg. Een sta-op toilet maakt het opstaan voor veel mensen veel makkelijker. Het is het zelfde principe als een sta-op stoel. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen die hinder hebben van fysieke ongemakken en is opgebouwd vanuit het oogpunt van de cliënt. Bij toepassing van een sta-op toilet voelen veel mensen weer wat het is om alleen naar het toilet te gaan. Mocht het toch nog voorkomen dat er een verpleger, verzorgende of helpende nodig is, dan worden de werkzaamheden aanzienlijk verlicht. Door de toepassing van de producten van Bano wordt er een betere werkomgeving gecreëerd voor zorgpersoneel. Bekijk het instructiefilmpje hieronder.