string(1) "p"

Veilig douchen begint bij valpreventie ouderen

In Nederland wordt verwacht dat men zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Dit betekent automatisch dat valpreventie voor ouderen steeds belangrijker wordt.

Vallen in de badkamerruimte vormt een groot probleem bij ouderen

Vallen in de badkamerruimte vormt een groot probleem bij ouderen. Naar mate de leeftijd stijgt, hoe groter de kans op een valpartij. In veel gevallen veroorzaakt een val blijvend letsel. En dat is vanzelfsprekend erg treurig. Met name in sanitaire ruimten is het gevaar het grootst. De laatste cijfers wijzen naar ruim 4000 mensen die per jaar in het ziekenhuis belanden na een val in de badkamer. De conclusie die we kunnen trekken is dat een veilige badkamer van groot belang is.
Advies valpreventie badkamer

Advies valpreventie badkamer

Valpreventie voor ouderen in badkamer van groot belang

Vallen is voor niemand leuk en kan voor veel problemen zorgen. Vooral voor ouderen (senioren) is het voorkomen van een valpartij van groot belang. Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger het aantal valincidenten. Dit kan veel onfortuinlijke gevolgen hebben. Het belang van valpreventie bij ouderen is daarom erg groot. 

Slimme aanpassingen voor veilige douche

Een veel te hoge instap, gladde badkamertegels en weinig ruimte om te bewegen: ze kunnen lijden tot gevaarlijke valpartijen in de badkamer. Slimme aanpassingen in de badkamer kunnen voor een veilige douche zorgen. We noemen dit ook wel aangepaste badkamer, mindervalide badkamer of senioren badkamer. Het gaat hier om een sanitaire ruimte dat veilig en toekomstbestendig wordt gemaakt door goede badkamer hulpmiddelen toe te passen. Denk hierbij aan een aangepaste douche (met opklapbaar douchezitje), een aangepaste wastafel, wandbeugels en een sta-op toilet. Omdat een badkamer die niet aangepast is voor gevaarlijke situaties kan zorgen, is het belang erg groot om ervoor te zorgen dat de veiligheid binnen deze ruimte wordt gewaarbord.

15 waardevolle tips voor een veilig badkamerDownload hier : 15 waardevolle tips voor een veilige badkamer

Test de veiligheid van de eigen badkamer

Veel mensen hebben hun badkamer voor een deel aangepast of hebben kleine aanpassingen doorgevoerd. Het komt vaak voor dat men niet zeker weet of dit wel genoeg is. Aan de hand van deze handige veilige badkamer test kun je binnen een aantal minuten ontdekken of de situatie in de badkamer veilig genoeg is.Test de veiligheid in badkamer
Test hier de veiligheid van de badkamer