Profielfoto van Bano Benelux
Bano Benelux
Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Op afspraak -

Waarom een senioren badkamer  cruciaal is voor veilig huis

Senioren kiezen er steeds vaker voor om het huis zo veilig mogelijk te maken. Niet gek natuurlijk als zo'n beetje alle verzorgingshuizen zijn verdwenen.

De meeste incidenten gebeuren in de badkamer

Wanneer je kiest om je huis veiliger te maken, dan is het wijs om te beginnen met de badkamer. Dit is de ruimte in huis waar de meeste incidenten gebeuren. Zo belanden er ieder jaar meer dan 20.000 mensen in het ziekenhuis na een val in de eigen badkamer. Een senioren badkamer kan valpartijen voorkomen. 

Zonder zorgen douchen

Ongetwijfeld wil je, ongeacht je leeftijd, zonder zorgen kunnen blijven douchen. Maar hoe ouder je wordt hoe moeilijker het wordt om lekker ontspannend te kunnen douchen. En dat geeft je in veel gevallen een onveilig en somber bewustzijn. En van dat gevoel moet je af! Een senioren badkamer van goede kwaliteit (inloopdouche voor ouderen) biedt uitkomst. 

Deze badkamer voor senioren is ideaal

Visualiseer eens dat alle badkamerproducten  ‘te hoog, te laag of te ver weg’ zitten. En dat het je enorm veel moeite kost om te gaan douchen. Op die vorm is douchen voor zowel de gebruiker als eventuele hulpverlener geen ongedwongen inspanning! En dat moet het zeker wel zijn! De senioren badkamer van Bano Zorgbadkamers is een verademing voor zowel de gebruiker als de mogelijke hulpverlener. Het is een badkamerconcept welke bestaat uit bedachtzame badkamer hulpmiddelen met onder andere een sta-op toilet, opklapbaar douchezitje en een in hoogte verstelbare wastafel