string(1) "p"

Een veilige badkamer door welbedachte badkamer hulpmiddelen

Hoe ontwikkel je (één van) de veiligste badkamer voor ouderen, senioren en mensen met een beperking? Het antwoord kun je in dit artikel vinden.

Badkamer hulpmiddelen van kwaliteit

De senioren badkamer van Bano is zeer intelligent ontwikkeld en samengesteld.  Dit is het effect van vijf jaar testen, onderzoeken en technische ontwikkeling in samenwerking met de Universiteit van Bergen en mensen die het in de toekomst kunnen gebruiken. Veel badkamer hulpmiddelen zijn te verstellen naar de mogelijkheden van iedere individu. Dit maakt de aangepaste badkamer speciaal bruikbaar voor ouderen en mensen die te maken hebben met een lichamelijke beperking. Zij maken door deze hulpmiddelen langer zelfstandig gebruik van de badkamer. Dat geeft men eigenwaarde, zelfvertrouwen en biedt een hoge kwalitei van leven. 

De gebruiker is het 'brein'

'Ervaringsdeskundigen' zijn het brein achter het badkamerconcept van Bano. Zij hebben laten weten wat zij het belangrijkst vinden in een badkamer. Deze wensen hebben ergonomen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, wetenschappers van de Universiteit van Bergen (in Noorwegen) vertaald in ergonomische en technische voorwaarden. Daarbij hebben gerenommeerde Scandinavische interieurdesigners ervoor gezorgd dat het naast de functionaliteit, ook een prachtig design is geworden. Deze senioren badkamer brengt functionaliteit in de zorg en ergonomisch comfort en design, samen in praktisch, dagelijks gebruik. 

Met plezier naar de badkamer!

Door de badkamer hulpmiddelen van Bano toe te passen is douchen weer een plezierige en ontspannen bezigheid! Hulp is in sommige gevallen niet eens meer nodig en onder douche gaan betekent weer "quality time". En helpen door de hulpverlener een flink stuk sneller en veel lichter.