Profielfoto van Bano Benelux
Bano Benelux
Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Op afspraak -

Badkamer aanpassen voor ouderen, hoe doe ik dat?

Badkamer aanpassen voor ouderen, hoe doe ik dat? Een badkamer aanpassen voor ouderen is een belangrijk proces. We vertellen je er hier meer over.

Stap 1: Maak de badkamer veiligheid test

Heb je twijfels om de badkamer aan te passen? Of wil je het voor de zekerheid even controleren of het wel echt nodig is op dit moment? Begin dan met het maken van de badkamer veiligheid test. Na het maken van deze test wordt er direct passend advies gegeven.

Stap 2: contact een badkamer hulpmiddelen specialist

Mocht uit de test blijken dat je je moet oriënteren voor veilige badkamer oplossingen of dat er zelfs gevaren op de loer liggen, dan is het van belang om een vervolg stap te ondernemen en een badkamer hulpmiddelen specialist te contacten. De specialisten herkennen zeer snel wat er wel of juist niet nodig is om de veiligheid in de badkamer zo hoog mogelijk te krijgen. De komende stappen in dit artikel gaan over de werkwijze van Bano Benelux. 

Stap 3: Maak foto’s van de actuele badkamersituatie en geef de maten door

Om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige badkamersituatie vragen wij altijd om foto’s te maken van de badkamer in de huidige situatie. Ook ontvangen we daar graag een maatschets bij. Door dit door te geven kunnen onze specialisten beoordelen wat er exact moet gebeuren.

Stap 4: Ontvang een ontwerp van de toekomstige aangepaste badkamer

Na het zenden van de maatvoering en bijbehorende foto’s kunnen onze specialisten aan de slag om na te filosoferen over de beste oplossingen om de badkamer zo veilig en praktisch mogelijk te maken. Dit maken wij inzichtelijk aan de hand van een duidelijk ontwerp. Zie een voorbeeld hieronder. 

Ontwerp aangepaste badkamer

Stap 5: Prijsindicatie

Uit onze beschouwing komt een gedegen advies naar voren om de veiligheid in badkamer te maximaliseren. Na het versturen het ontwerp nemen wij contact op en evalueren we de situatie. Vervolgens krijg je een prijsindicatie op maat.

Stap 6: Levering badkamer hulpmiddelen

Mocht er gekozen worden voor onze badkamer hulpmiddelen dam maken we in overleg een afspraak over levering van de hulpmiddelen. De door jou gekozen installateur of loodgietervoorzien wij van de installatietekeningen.

Stap 7: Leef je uit in de prachtig nieuwe badkamer!

Dit is de allerlaatste laatste stap, en tevens de stap die je elke dag kunt herhalen ;-). Na de installatie kun je in veel gevallen weer zelfstandig en comfortabel gebruik maken van de badkamer. Hulpverlening is in veel gevallen zelfs niet meer nodig. Onder de douche gaan is weer 'quality time'!