Profielfoto van Bano Benelux
Bano Benelux
Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Op afspraak -

Zo verbeter je de toegankelijkheid van het toilet

Iedereen moet naar de wc. De één wat vaker dan de ander. Maar wat als je in een rolstoel zit? Dan is het helaas niet altijd even gemakkelijk.

Toegankelijkheid in toilet of badkamer

Het gespreksthema toegankelijkheid in het toilet of in de badkamer komt pas tot leven als iemand er mee in aanraking komt. Dat kan komen doordat iemand zelf minder mobiel wordt of iemand in de directe omgeving. Vaak kom je er dan pas achter hoe slecht het eigenlijk georganiseerd is voor mensen in een rolstoel. Zo geven openbare ruimtes (zoals restaurants, bibliotheken etc.) vaak aan dat het een rolstoelvriendelijk omgeving is, maar eenmaal blijkt de praktijk iets totaal anders. Zo is het miva toilet vaak te klein en biedt het totaal geen ruimte om te keren wanneer je rolstoelafhankelijk bent of gaat bijvoorbeeld de deur naar binnen open (onpraktisch!). 

66 procent van miva toiletten ontoegankelijk en onbruikbaar zijn voor rolstoelgebruikers.

Een aantal jaar geleden (in 2014) voerde het Nederlands Instituut voor Rolstoeltoegankelijkheid een landelijk onderzoek uit op de aanwezige, officiële gehandicaptentoilletten. Hieruit kwam naar voren dat maar liefst 66 procent van alle invalidentoiletten onbruikbaar en ontoegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

E-book: zo verbeter je de toegankelijkheid in een miva toilet

Vandaar dat wij het e-book 'zo verbeter je de toegankelijkheid in een miva toilet' geschreven. We beschrijven hierin situaties waarin het mis is gegaan. Deze missers maken direct duidelijk wat wel nodig is om een wc toegankelijk te maken voor iedereen. Want dat is natuurlijk ons streven. Het e-book is gratis te downloaden.E-book ' zo verbeter je de toegankelijkheid in een miva toilet'Download gratis het e-book: zo verbeter je de toegankelijkheid in een miva toilet