Profielfoto van Bano Benelux
Bano Benelux
Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Op afspraak -

Zorgexperts hebben deze aangepaste badkamer mede-ontwikkeld.

In samenwerking met de Universiteit van Bergen, artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en de zorgehoevenden is deze doordachte zorgbadkamer ontwikkeld.

Een doordacht badkamerconcept voor ouderen, senioren en mensen met een lichamelijke beperking

Een van de kenmerken van de aangepaste badkamer is de juiste plaatsing van alle onderdelen in een badkamer. Elk product is na een jarenlange test- en gebruiksperiode aangepast en verder ontwikkeld voor de best mogelijke functionaliteit. Voor het ontwikkelen van een badkamer waarin mensen met functionele beperkingen zich optimaal kunnen bewegen, heeft Bano meer dan vijf jaar onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegingspatronen van mensen. Dit heeft geleid tot een badkamer waarin de gebruiker zich veilig en minder afhankelijk voelt.

Aangepaste badkamer van Bano Zorgbadkamers

Gebruik eigen menskracht en kwaliteit van leven

Het is van belang dat de resterende fysieke kracht van oudere mensen gemobiliseerd wordt. Dit scheelt in belasting van de hulpverlener en maakt het leven van zowel de gebruiker als de verzorger eenvoudiger.

Vrijwel alle ouderen beschikken nog wel over wat lichaamskracht. Men is niet langer afhankelijk van alle vormen van hulp.

Kwaliteit van leven
Dankzij een betere zelfredzaamheid in de badkamer voelen oudere mensen en gehandicapten zich veiliger en minder afhankelijk. Hierdoor neemt hun zelfvertrouwen en kwaliteit van leven toe.

  • Speciaal ontworpen handgrepen
  • Uitstekende toegankelijkheid
  • Optimale plaatsing van alle elementen

Verbetering van de werkomgeving voor zorgpersoneel

Door de badkamer hulpmiddelen van Bano te installeren hebben cliënten/patiënten aanzienlijk minder persoonlijke hulp nodig.

  • Optimaal gebruik van de zorg tijd
  • Minder letsel door langdurig herhaalde bewegingen (RSI)
  • Minder ziekteverzuim
  • Vaak is er maar één verzorger nodig i.p.v. twee

Sta-op toilet van Bano Zorgbadkamers

In hoogte verstelbare badkamer producten
Bano heeft (elektrisch) in hoogte verstelbare elementen ontwikkeld die eenvoudig aan elke gebruiker kunnen worden aangepast. De aangepaste wastafel, het sta-op toilet, de handgrepen bij het toilet, het opklapbare douchezitje, douchekophouder en planchets zijn (elektrisch) verstelbaar.

  • Betere mobiliteit.
  • Minder belasting voor zowel gebruiker als verzorger.
  • Eenvoudig handmatig af te stellen.

Badkamers voor alle leeftijden

De aangepaste badkamer van Bano is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en prachtig ontworpen. Een gezinsbadkamer wordt door veel verschillende mensen gebruikt met elk hun eigen behoeften: een Bano badkamer houdt daar rekening mee.

Mensen zonder functionele beperkingen vergeten gemakkelijk dat sommige mensen moeite hebben om de weg te vinden naar een specifieke ruimte. Bovendien heeft niet iedereen dezelfde functionele motoriek en even mobiel. Iedereen loopt, ongeacht leeftijd, het risico van tijdelijke of blijvende fysieke veranderingen als gevolg van letsel of ziekte.

Gezondheidsproblemen kunnen het uitvoeren van dagelijkse taken, zoals persoonlijke hygiëne in de badkamer, bemoeilijken. In een aangepaste fysieke omgeving krijgen gebruikers hun privéleven en zelfredzaamheid terug en voelen zij zich weer veilig.
Grijp de kans om uw leven te leiden zoals u dat wilt!

Vraag om avies over een aangepaste badkamerOp zoek naar een aangepaste badkamer? Vraag om advies

Universeel ontwerp
Een belangrijk doel van ons universele ontwerp is dat alle gebruikers de vormgeving aantrekkelijk vinden. Dit is in het bijzonder belangrijk in particuliere woningen. Een gezinsbadkamer wordt door veel verschillende mensen gebruikt met elk hun eigen behoeften: de aangepaste badkamer van Bano houdt hier rekening mee!