Profielfoto van Bano Benelux
Bano Benelux
Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Op afspraak -

7 argumenten om te kiezen voor een douchetoilet!

Er zijn meerdere argumenten om een douchewc aan te schaffen. We hebben er hier 7 voor je op een rij gezet!

1. Het verminderd toiletverstoppingen

Iedereen heeft het weleens meegemaakt: een toilet dat verstopt raakt. En wanneer de leiding echt goed verstopt is, kan het ontstoppen flink in de papieren lopen (letterlijk en figuurlijk). Een douchetoilet biedt uitkomst. In veel gevallen gebruik je geen toiletpapier meer en worden toiletverstoppingen voorkomen.

2. Besparing op wcpapier

Zoals hierboven al een beetje vermeld: door het kopen van een douchewc wordt er veel minder toiletpapier verbruikt. En dit levert natuurlijk een grote besparing op. En mocht je voor de aanschaf van de bidetdouche ook nog vochtige doekjes hebben gebruikt, dan bespaar je nog meer geld. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een gezin van 4 personen per jaar gemiddeld € 218 euro aan kosten bespaart!

3. Het is milieuvriendelijker

Aansluitend op onze vorige 2 punten, is een toiletdouche natuurlijk ook een stuk milieuvriendelijker! Zo gebruiken we in Nederland gemiddeld 56 velletjes wc-papier per dag. En ongeveer 40 procent van de Nederlanders gebruien ook eens vochtige doekjes per wc-beurt. Dit kost natuurlijk veel bomen (ook al is het toiletpapier gerecycled). Bovendien zitten er verontreinigende stoffen in toiletpapier en vochtige doekjes die totaal niet goed zijn voor het milieu! En het kost ook nog eens extra geld voor het zuiveren van ons leidingwater!

Natuurlijk verbruikt een douchwc ook water, maar dat is miniem omdat het water en lucht combineert met reinigen. Dit duurt circa 30 seconden. Ditzelfde geldt voor de elektriciteit: in ruststand gebruikt de douchwc helemaal geen stroom!

4. Een douchewc helpt mensen met een beperking

Het aankopen van een douchetoilet heeft veel baat bij mensen met gezondheidsproblemen of mensen met een beperking. De reiniging met warm water is zachter en fijner dan met wc-papier, en dus ideaal voor de gevoelige intieme zone. Voor mensen die last hebben van aambeien of andere gezondheidsproblemen biedt een douchetoilet een belangrijke verlichting. Onmisbaar is een douche-wc voor mensen met een beperking of een chronische ziekte zoals de ziekte van Crohn. Fijn is dat een douchetoilet heel makkelijk aan te sluiten is op een miva toilet

5. Het geeft een gevoel van wellness en luxe

Een douche-wc reinigt je onderlichaam met een aangename, zachte douchestraal. Met een elektrisch douchetoilet zit je bovendien nooit meer op een koude bril, maar een bril die zich aanpast naar de lichaamstemperatuur. En met bepaalde functies zoals warme lucht föhn, nachtverlichting en éénknopsbediening biedt een douche-wc het fijnste comfort: persoonlijke luxe.

Lees ook: waarom we niet meer om een douchewc heen kunnen

6. Een douchetoilet biedt comfort

Een douchetoilet maakt ook gebruik van de natuurlijke goedheid van warm water en lucht om de gevoelige huid te verfrissen en te revitaliseren. Dit is een reden dat je geniet van een volledige reiniging, zonder de ruwheid van papier of chemische producten. Zo krijg je, in het comfort van de eigen aangepaste badkamer, de mogelijkheid om jezelf elke dag opnieuw met zorg te behandelen. 

Een douchetoilet is hygiënischer dan wc-papier

Elke dag groeit onze belangstelling voor persoonlijke verzorging en hygiëne. Steeds meer mensen willen dat ze zich fris en schoon voelen na het toiletgebruik. In landen in Azië is het reinigen met water na een toiletbezoek net zo normaal als je handen wassen. Maar in Nederland lopen we wat dat betreft een stuk achter. Bij alle moderne spatoilet modellen is de reiniging goed en grondig en wordt de douchekop voor en na het gebruik met schoon water gereinigd voor optimale hygiëne. Een douchewc is de ultieme lichaamsverzorging!

DoucheWC kopen? Vraag hier om advies